ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ04172021

Παρ, 16 Απρ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Η κεραμική της Μεσογείου στο Μουσείο "Αρέθουσα"

Η κεραμική της Μεσογείου στο Μουσείο "Αρέθουσα"

Η μεσαιωνική και νεότερη κεραμική της Μεσογείου παρουσιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα».

Συγκεκριμένα, στο 12ο Συνέδριο που συνδιοργανώθηκε χθες από τον Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με πρωτοβουλία του πρώτου, και με την ενεργό συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας) και του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής (Ίδρυμα οικογ. Γ. Ψαροπούλου), με την ευγενική χορηγία της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, ιδιωτών χορηγών και πολιτιστικών ιδρυμάτων από το εξωτερικό.
Οι θεματικοί άξονες του συνεδρίου ήσαν: «Εργαστήρια και κεραμική τεχνολογία», «Κεραμολογία και Αρχαιομετρία», «Η κεραμική ως παράγοντας εμπορικών σχέσεων και τα ναυάγια», «Η κεραμική ως παράγοντας κοινωνικής συνοχής ή διαφοροποίησης» και «Νέα ευρήματα».