ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07102020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Δεκάδες χώρες παρακολουθούν και συμμετέχουν στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που κάθε χρόνο δυναμώνει

Η εξωστρέφεια είναι ο σύγχρονος δρόμος για κάθε πόλη που θέλει να βελτιώσει την εικόνα της, να τονώσει την οικονομία της και να δώσει στους δημότες της δράσεις ποιότητας που αναβαθμίζουν την καθημερινότητά τους. 

 

Μια τέτοια δράση είναι το 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που άνοιξε επίσημα τις εργασίες του το βράδυ της Τρίτης και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Νοεμβρίου.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, καλωσόρισε στην Χαλκίδα την Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γιώργο Αρβανίτη, στον οποίο ήταν αφιερωμένη η τελετή έναρξης αλλά και σημαντικούς ανθρώπους από τον χώρο της τέχνης.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι όταν μία δράση μετεξελίσσεται σε θεσμό, θέλοντας έτσι να καταδείξει τη σπουδαιότητα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Χαλκίδας, του νομού μας, καθώς και της χώρας μας.
Είπε ακόμη: "... Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων μας έδωσε την αίσθηση ότι αυτό το Φεστιβάλ εξελίσσεται σε έναν Πολιτιστικό Θεσμό που συντελείται με όρους αμοιβαίας αποδοχής και προσφοράς, καθώς συντελείται σε ένα όμορφο – εορταστικό κλίμα, με συνθήκες που ευνοούν τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, σχηματίζοντας ένα δημιουργικό πεδίο διαλόγου, συγχρωτισμού και πολιτιστικής αλλαγής.
Η δυναμική μάλιστα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας αποκτά όλο και περισσότερο ουσιαστικό εκπαιδευτικό ρόλο, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους της τοπικής μας κοινωνίας να διευρύνουν την οπτική τους και να συμμετέχουν ενεργά, χτίζοντας έτσι ένα συνειδητοποιημένο εύρος θεατών. Άλλωστε, είναι η ίδια η φύση του ντοκιμαντέρ που προωθεί τη φαντασία και την κριτική σκέψη, ως προς τις μορφές που μπορεί να έχει η πραγματικότητα".
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ