ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι08032021

Τρι, 03 Αυγ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Διάλεξη με θέμα “Αστρικά και Γαλαξιακά σμήνη & ο μεγάλος ελκυστής” στην Κύμη

Διάλεξη με θέμα “Αστρικά και Γαλαξιακά σμήνη & ο μεγάλος ελκυστής” στην Κύμη

Διάλεξη με θέμα “Αστρικά και Γαλαξιακά σμήνη & ο μεγάλος ελκυστής” θα πραγματοποιηθεί στην Κύμη, την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 21:00 στο Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου, από τον Δρ. Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντώνιος Α. Αντωνίου.

Η διάλεξη πραγματοποιείται στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης.
Ποιο θα είναι το κύριο θέμα της διάλεξης; Ο κ. Αντωνίου αναφέρει: "Το γήινο εργαστήριο αποδεικνύεται πολλές φορές πολύ μικρό για να αποδώσει την ευρύτητα των φυσικών ή γενικότερα των συμπαντικών νόμων. Αυτό σημαίνει ότι εδώ στη Γη μπορούμε να αντιληφθούμε και να βιώσουμε μόνο ελαχιστότατες εκδηλώσεις αυτών των νόμων.
Κάπου εκεί ψηλά όμως, στον κόσμο των αστέρων, των αστρικών σμηνών, των γαλαξιών, και των γαλαξιακών σμηνών υπάρχει ένα άλλο εργαστήριο. Το εργαστήριο του Σύμπαντος.
«Αφουγκραζόμενοι» την ακτινοβολία των μακρινών αυτών αντικειμένων, της μεσοαστρικής και της μεσογαλαξιακής ύλης ανακαλύπτουμε και αντιλαμβανόμαστε ένα ευρύτερο σύνολο συμπαντικών νόμων και καταστάσεων που αδυνατούμε πλήρως να δημιουργήσουμε εδώ στη Γη. Εξαιρετικά ακραίες μορφές της ύλης, υπέρπυκνες καταστάσεις, απίστευτες θερμοκρασίες, μαθηματικές και χωροχρονικές ιδιομορφίες συνθέτουν ένα ολοένα και πιο πολύπλοκο όλο και πιο ποικίλο συμπαντικό σκηνικό. Οι φυσικοί νόμοι που ανακαλύπτουμε ξετυλίγονται μπροστά μας διάσπαρτοι, σαν «συμπαντικές πινελιές» ενός «κρυμμένου» πίνακα ζωγραφικής.
Αυτές ακριβώς τις «πινελιές» καλούμαστε εμείς εδώ στη Γη να συνθέσουμε και να ανακαλύψουμε την εικόνα. Μια εικόνα γοητευτική. Αυτή θα είναι η εικόνα του κόσμου, η εικόνα του Σύμπαντος.
Αυτήν την εικόνα θα προσπαθήσουμε να συνθέσουμε κατά τη συνάντησή μας την Τετάρτη 12 Αυγούστου και ώρα 9:00 μμ. στο Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης και υπό την αιγίδα του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης".
Είσοδος δωρεάν. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, παρακαλείται όποιος ενδιαφέρεται να παρευρεθεί στη διάλεξη να κάνει κράτηση ή στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης τηλ: 2222022011 (ώρες: 10:30 – 13:30 & 18:00 – 21:00, καθημερινά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ