ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι12072021

Δευ, 06 Δεκ 2021 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Καταγράφοντας χιλιάδες Ιστορίες από την Εύβοια

Καταγράφοντας χιλιάδες Ιστορίες από την Εύβοια

Άνεργοι νέοι του νομού μπορούν να εργαστούν στο Istorima διασώζοντας αφηγήσεις

Πόσο συχνά θυμόμαστε μία ιστορία, που όταν ο αφηγητής έχει πια χαθεί, μετανιώνουμε που δεν την καταγράψαμε; 
Προσφέροντας δημιουργική και ουσιαστική απασχόληση σε νέους, το Istorima, καλεί όλες και όλους να λάβουν μέρος για να βοηθήσουν το παρελθόν -το δικό μας παρελθόν- να διασωθεί.

Το Istorima είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με σκοπό τη δημιουργία ενός εκτενούς Αρχείου Προφορικών Ιστοριών της Ελλάδας μέσα από την προσφορά απασχόλησης σε εκατοντάδες νέους όλης της χώρας. Το Istorima, υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και εντάσσεται στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων, η οποία έχει σαν στόχο την υλοποίηση καινοτόμων πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων ευκαιριών και που θα μπορούσαν να προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης για τη νέα γενιά της Ελλάδας.
Με ιδρύτριες την ιστορικό και NYU Provost Katherine Fleming και τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου, το Istorima θα απασχολήσει προσωρινά και θα εκπαιδεύσει πάνω από 1.500 νέους ερευνητές, για τα επόμενα 4 χρόνια, που θα απλώνονται σε όλη τη χώρα, συλλέγοντας προφορικές ιστορίες από τον τόπο καταγωγής τους.
Οι ερευνητές του Istorima θα συλλέγουν διηγήσεις και ιστορίες, παλιές και σύγχρονες, από διάφορες ιστορικές περιόδους και από ένα εύρος θεμάτων. Θα παρακινούν τα μέλη της οικογένειάς τους, τους φίλους και τους κατοίκους της κοινότητάς τους, να μοιραστούν τη δική τους αφήγηση ώστε να μην χαθούν οι ιστορίες της Ελλάδας.
Στη διάρκεια των 4 χρόνων της δωρεάς, το Istorima στοχεύει να καταγράψει οπτικοακουστικά πάνω από 50.000 ιστορίες. Οι ιστορίες θα διαφυλάσσονται και θα καταγράφονται σε ένα Αρχείο προσβάσιμο στoυς ερευνητές και το ευρύ κοινό. Επιλεγμένες ιστορίες θα ανεβαίνουν σε video και podcast στην ιστοσελίδα www.istorima.org
Η ανεργία στους νέους παραμένει σε υψηλά επίπεδα και η φυγή των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό συνεχίζεται. Το Istorima παρέχει απασχόληση σε νέους για να παραμείνουν στην Ελλάδα και στοχεύει να συνδέσει πιο βαθιά τους νέους με τον τόπο και την ιστορία τους και να φέρει τον κόσμο πιο κοντά μέσα από την κοινή αφήγηση ιστοριών.
Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει στους Νομούς Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας. ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ. Θα ακολουθήσουν προσκλήσεις και για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.
Αυτήν την περίοδο έχουμε λοιπόν ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής για άνεργους νέους ηλικίας 18-35 ετών, κατά προτίμηση με πτυχίο, από την Istorima, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για τους νομούς Εύβοιας και Κέρκυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ