ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ02082023

Τετ, 08 Φεβ 2023 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Πως το Μουσείο Παπανικολάου θα γίνει ισχυρό σημείο αναφοράς

Πως το Μουσείο Παπανικολάου θα γίνει ισχυρό σημείο αναφοράς

Η μουσειολόγος Ηλιάνα Ζιώγα, η οποία έχει σπουδάσει ιστορία, μουσειολογία και πολιτιστικό management και ο μηχανικός- interior designer Θάνος Αθανασιάς, μίλησαν για την αξιοποίηση της  Οικίας Παπανικολάου στην Κύμη. 
H μακέτα που παρουσιάστηκε στην Κύμη, περιγράφει έναν ζωντανό μουσειακό χώρο. 
Η κα Ζιώγα μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «τάδε εφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στο ράδιο EVRIPOS 90FM για τη μελέτη και την εκπόνηση του έργου, αναφερόμενη και στα παρακάτω:
- Ο σκοπός για το μουσείο «Γεωργίου Παπανικολάου» είναι ένα ζωντανό μουσείο. Να μπορούμε συνεχώς να έχουμε καινούργιες πληροφορίες και νέες τεκμηριωμένες πληροφορίες για το κοινό μας, καθώς και εκθέματα που αφορούν τη ζωή και το έργο του.

- Όσοι γνωρίζουν, έχουν διαβάσει έστω και λίγο για το Γεώργιο Παπανικολάου, καταλαβαίνουν ότι ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην επιστήμη. Η γυναίκα του, ήταν ο συμπαραστάτης του, ο συνοδοιπόρος του. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος μέχρι το τέλος της ζωής του, τον υποστήριξε στην έρευνά του. Και έτσι είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο αυτό για τη ζωή του Γεωργίου Παπανικολάου.

- Μέσα από αυτό το μουσείο, θα βγουν επιστήμονες. Τα παιδιά θα αγαπήσουν τον Γεώργιο Παπανικολάου που είναι παράδειγμα προς μίμηση, για την επιμονή του. Για την υπομονή του στο στόχο του. Ακόμα και σήμερα, θα δείξουμε τη δουλειά των νέων γιατρών, των σύγχρονων γιατρών που έχουν ως βάση την έρευνα του Γεωργίου Παπανικολάου και αυτή τη στιγμή η επιστήμη, οφείλει πάρα πολλά στην έρευνα του Γεωργίου Παπανικολάου. 

- Ο κ. Χριστόπουλος, η κα Μπάτσα, έκαναν σημαντικές παρατηρήσεις οι οποίες θα συμπεριληφθούν στην τελική μελέτη. Αυτό ήταν το ευχάριστο για μας. Διότι είναι κάτι το οποίο επιθυμούμε. Να υπάρχει μία συζήτηση για να μπορούμε να έχουμε όσο γίνεται το καλύτερο αποτέλεσμα.

Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μελέτης. Πρόθεσή μας είναι, αν χρειαστεί να υπάρξουν προσθήκες. Αν αυτό είναι βέβαια εφικτό και με τον προϋπολογισμό που θα υπάρχει. Παρόλα αυτά, η μελέτη σχεδιάζεται σύμφωνα με τα σύγχρονα μουσειολογικά πρότυπα και για να δώσει όσο γίνεται το παραδοσιακό, διότι έχει μοντέρνα στοιχεία, όπως είπαμε και στην παρουσίαση, ο εσωτερικός χώρος του κτηρίου. Αλλά ο σχεδιασμός που έχει γίνει, είναι να δώσει και το παραδοσιακό στοιχείο μέσα στο χώρο.

- Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου και ιδιαιτέρως το δήμαρχο Θανάση Μπουραντά για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, αλλά φυσικά και το Ινστιτούτο Παπανικολάου, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε όλο αυτό τον καιρό για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη μελέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ