ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10192018

Πεμ, 18 Οκτ 2018 7pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για τους σπουδαστές του εμπορικού ναυτικού

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για τους σπουδαστές του εμπορικού ναυτικού

Ακαδημία εμπορικού ναυτικού Κύμης

Θετικές είναι οι εξελίξεις, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές στις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού, για την πρακτική τους εκπαίδευση σε ναυτιλιακή εταιρία, τα οποία έθιξε με σχετική ερώτησή του ο Συμεών Κεδίκογλου.

Ο βουλευτής που είχε συζητήσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι σπουδαστές στην ακαδημία της Κύμης να βρουν ναυτιλιακή εταιρία να τους ναυτολογήσει προκειμένου να περάσουν στο επόμενο εξάμηνο ή να λάβουν το πτυχίο τους, είχε αναδείξει το θέμα με ερώτηση στο αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο και είχε απαντήσει ότι πράγματι αναγνωρίζει το πρόβλημα και το εξετάζει. Αυτήν την εβδομάδα ψηφίζεται από τη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο ναυτιλιακές επιχειρήσεις υποχρεώνονται να ναυτολογούν σπουδαστές (τουλάχιστον τόσους όσα και τα καράβια τους), ενώ παράβαση της υποχρέωσης αυτής συνεπάγεται πρόστιμο σε βάρος της εταιρίας. Στόχος της ερώτησης του βουλευτή ήταν να αρθεί το αδιέξοδο στη ναυτική εκπαίδευση των σπουδαστών, ο οποίος επιτυγχάνεται με τη ρύθμιση αυτή.