ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ08132020

Τρι, 11 Αυγ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Φορείς επιδοκιμάζουν την ένταξή του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως "Συγκρότημα Ευρίπου"

Χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία επεβλήθη η ένταξη του ΤΕΙ Χαλκίδας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη αρχίζει να βρίσκει υποστηρικτές αν και αφήνει ένα τεράστιο κενό: Η υπόλοιπη Στερεά  Ελλάδα μένει χωρίς ΑΕΙ.

Ένα δέιγμα του σκεπτικού υποστήριξης έχουμε από το ΤΕΕ Ευβοίας το οποίο παίρνει ξεκάθαρη θέση υπερ του "Συγκροτήματος Ευρίπου" όπως θα ονομαστεί το ΤΕΙ Χαλκίδας.
Συγκεκριμένα, το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους και έχοντας υπόψη όσα αναφέρθηκαν σχετικά με τους στόχους της εκπαιδευτικής πολιτικής για τα ΑΕΙ, καθώς και την παρουσίαση της πρότασης του ΕΚΠΑ, για την απορρόφηση και αξιοποίηση του προσωπικού και των υποδομών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά και ίδρυση Συγκροτήματος Ευρίπου ως παράρτημα του Πανεπιστημίου Αθηνών, δηλώνει τα εξής:.
-Στη πρόταση του ΕΚΠΑ έχουν ληφθεί υπ’ όψιν τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής, με την προτεινόμενη πρόταση ίδρυσης τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών και Διαχείρισης Λιμένων, τμήματος Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας, τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου και σε δεύτερη φάση, ίδρυση νέας Σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας. Επισημαίνεται ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα και στον τομέα αγροτοδιατροφής, στο τομέα μετάλλου, στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και στον τομέα τουρισμού και πολιτισμού.
-Η παρουσία του αρχαιοτέρου Πανεπιστημίου της Ελλάδας (180 έτη) αξιολογηθέντος στο καλύτερο 2% των ιδρυμάτων παγκοσμίως και με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, διαφαίνεται ως θετική εξέλιξη στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στη περιοχή της Εύβοιας με τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Καινοτομία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Επίσης η προβλεπόμενη δημιουργία μιας Τεχνόπολης στην περιοχή της Χαλκίδας και η σταδιακή εγκατάσταση σε αυτή Πανεπιστημιακών και γενικότερα Ερευνητικών Μονάδων Τεχνολογικής Καινοτομίας θα ενισχύσει το τεχνικό παραγωγικό κλάδο.