ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ06072020

Παρ, 05 Ιουν 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο Γαβρόγλου έχει κλειστές πόρτες όμως η πρόταση του... αρέσει στην Εύβοια


Η Εύβοια "καλοβλέπει" την πρόταση Γαβρόγλου για άμεση αξιοποίηση του ΤΕΙ Χαλκίδας την ίδια ώρα που η υπόλοιπη Στερεα Ελλάδα ζητά ραντεβού με τον πρωθυπουργό γιατί ο Γαβρόγλου έχει "κλειστές πόρτες με την τοπική κοινωνία".

Στη συνεδρίαση της ΠΑΕΔ ενδεικτική ήταν η στάση Παγώνη που ανέφερε: «Δεν μας αφήνει αδιάφορους και  η πρόταση Γαβρόγλου. Να εμπλουτίσουμε τις 2 προτάσεις και να πάμε πιο ισχυροί. Δεν θα απορρίψουμε ένα πανεπιστήμιο που θα λειτουργήσει το 2019 για να έχουμε ένα πανεπιστήμιο του 2035. Είναι αυτοκτονικό».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ορχομενού, Λουκάς Υπερήφανος κατά την τοποθέτηση του υποστήριξε πως η ένωση βρίσκει τείχος μπροστά σε προσπάθειες επικοινωνίας και διαβούλευσης με τον Υπουργό, θέση που υποστηρίχθηκε και από τον Δήμαρχο Λοκρών, Νίκο Λιόλο, ο οποίος με τη σειρά του απέδωσε ευθύνες στον κ. Γαβρόγλου. Ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Υπουργός δεν τους δέχεται γι αυτό θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με σκοπό να βγάλει τους αιρετούς από το αδιέξοδο, που έχουν παγιδευτεί. Μάλιστα, επισήμανε, ότι ο Υπουργός Παιδείας ευθύνεται αποκλειστικά για την υφιστάμενη κατάσταση.
Μερίδα αυτοδιοικητικών και φορέων πάντως δεν είναι πλήρως συστρατευμένοι με την πρόταση Πανούση αλλά  χαιρετίζουν και την πρόταση ΕΚΠΑ δείχνοντας έτοιμοι να διαβουλευθούν. Ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς ξεκαθάρισε κατά την τοποθέτηση του, ότι η επίσκεψη Γαβρόγλου στα Ψαχνά δεν οδηγεί κάπου αναφορικά με τη δική του άποψη και έλαβε χώρα εντός των πλαισίων διαβούλευσης. Ταυτόχρονα, επισήμανε, πως προσωπική του στάση είναι να ευδοκιμήσει η πρόταση που θα σταθεί περισσότερο ωφέλιμη για την περιοχή και για το μέλλον της εντός ενός ρεαλιστικού σχεδιασμού,  ενώ δήλωσε κάθετα αντίθετος στην τριχοτόμηση και διάσπαση του ΤΕΙ.
Την ίδια στιγμή εκφράστηκαν και φωνές εκτός Εύβοιας, οι οποίες έκαναν λόγο για διάσπαση της Περιφέρειας και της Ένωσης και για στοχευμένο σχέδιο του Υπουργείου, ενστερνιζόμενες την άποψη Μπακογιάνη, όπως αυτή εκφράστηκε στα Ψαχνά.