ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ06012020

Δευ, 01 Ιουν 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΛΦΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ;

ΔΕΛΦΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ;

Κρυφές σκέψεις να ενταχθεί το ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ στην υπόλοιπη Στερεά να γίνει ανεξάρτητο ΑΕΙ

Η ιδέα προς το παρόν απλώς "ψυθιρίζεται" αλλά μοιάζει να είναι μια λύση που μπορεί να έχει όλες τις πλευρές ευχαριστημένες. Διπλή η διαπίστωση. α) Ο κ. Γαβρόγλου ούτε που συζητά την ίδρυση Δελφικού Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Χαλκίδας  β) Η Εύβοια διαφωνεί χλιαρά αλλά της αρέσει η ιδέα να αξιοποιηθεί το ΤΕΙ Χαλκίδας μέσω του ΕΚΠΑ κυρίως γιατί αυτό θα γίνει άμεσα

Ποια είναι η λύση λοιπόν; Το ΤΕΙ Χαλκίδας να ενταχεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με βάση το σχέδιο Γαβρόγλου, όμως η υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα να αποκτήσει επιτέλους δικός της ΑΕΙ, εν προκειμένω το "Δελφικό".
Οι παραπάνω σκέψεις δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αλλά είναι σε ένα στάδιο πρώιμης επεξεργασίας και εφόσον βρούν ανταπόκριση θα διατυπωθούν.
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για το θέμα είναι το γεγονός ότι η συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα έγινε με διευρυμένη σύνθεση καθώς κλήθηκαν και οι Δήμαρχοι που δεν μετέχουν στο Σώμα.
Εκεί λοιπόν καταγγέλθηκε ως ακατανόητη η στάση του κ. Γαβρόγλου να προτάσσει τις δικές του θέσεις και τον δικό του σχεδιασμό, που στερείται λαϊκού ερείσματος, χωρίς να ερωτάται η τοπική κοινωνία και οι φορείς της.
Ακόμη αποφασίστηκε να επιδιωχθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, με την ελπίδα η Στερεά Ελλάδα να βρει τον προσήκων σεβασμό και εν τέλει να αποκτήσει το δικό της Πανεπιστήμιο, όπως κάθε άλλη Περιφέρεια της χώρας.
Ακόμη συμφωνήθηκε το μέτωπο όλων των Δήμων και φορέων της Στερεάς να παραμένει αρραγές σε ότι αφορά στη διεκδίκηση ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Συνοψίζοντας ο κ. πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Υπερήφανος θα πει: "Προτείνω να κληθούν τα Κόμματα καθώς και οι βουλευτές της Στερεάς Ελλάδας να απαντήσουν ξεκάθαρα αν τάσσονται υπέρ της ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας ή όχι. Καθαρές θέσεις χωρίς υπεκφυγές και αστερίσκους. Κι ας μας κρίνει όλους ο λαός και η ιστορία".