ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ06072020

Παρ, 05 Ιουν 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Ξεκάθαρη θέση Χρ. Παγώνη υπέρ πρότασης Γαβρόγλου

Ξεκάθαρη θέση Χρ. Παγώνη υπέρ πρότασης Γαβρόγλου

"Ναι" στο Πανεπιστήμιο Στερεάς αλλά λέει "ναι" και στην πρόταση ΕΚΠΑ

Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθκε τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 στη Λαμία, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, υπερασπίστηκε με έντονο τρόπο την πρόταση του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για ίδρυση Πανεπιστημιακών Σχολών στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, θεωρεί ότι τόσο η πρόταση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου όσο και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και αυτή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δεν πρέπει να απορριφθούν από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, αλλά να αποτελέσουν βάση για να μπορέσει στο μέλλον η Στερεά Ελλάδα να αποκτήσει το δικό της Πανεπιστήμιο, που θα βασίζεται στις υπό ίδρυση Σχολές, αλλά και σε άλλες που θα προστεθούν στην πορεία.
 Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της ΠΕΔ ο Δήμαρχος Χαλκιδέων εξέφρασε αντίθετη άποψη με αυτή της πλειοψηφίας, που απέρριψε τις προτάσεις των τριών Πανεπιστημίων (ΕΚΠΑ, Θεσσαλίας και Γεωπονικού), ως αποσπασματικές. Ο Χρήστος Παγώνης υπογράμμισε ότι καλώς υπάρχει η πρόταση για ίδρυση Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα, διευκρινίζοντας ότι αυτή δεν αναιρείται από τις προτάσεις των τριών Πανεπιστημίων που έχουν δοθεί προς διαβούλευση, οι οποίες μάλιστα είναι άμεσα υλοποιήσιμες.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος τόνισε:

“Κατά την άποψή μας, πρέπει να έχουμε σαν στρατηγικό στόχο την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, αλλά σαν τακτική δεν είναι δυνατό να απορρίπτουμε συλλήβδην τις προτάσεις του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που προτείνουν λειτουργία Πανεπιστημιακών Σχολών στην Περιφέρειά μας, άμεσα, εντός του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020”.