ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ06012020

Δευ, 01 Ιουν 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟ "ΟΧΙ" ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΔΕΛΦΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΠΟΛΥΤΟ "ΟΧΙ" ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΔΕΛΦΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Σήμερα η εκδήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ΤΕΙ Χαλκίδας

Ο κ. Γαβρόγλου απορρίπτει ευθέως τον σχεδιασμό των φορέων της Στερεάς Ελλάδας για "Δελφικό Πανεπιστήμιο" και ξεκαθαρίζει ότι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η απορρόφηση του ΤΕΙ Χαλκίδας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι προθέσεις του φάνηκαν με απόλυτο τρόπο όταν στη Σύνοδο Πρυτάνεων των ΤΕΙ ο κ. Γαβρόγλου  ανέφερε ότι δεν είναι δόκιμες οι πιέσεις μέσω εκκλησιαστικών παραγόντων, αφού τα θέματα αυτά είναι ακαδημαϊκά. Πρόκειται για "καρφί" κατά της συνάντησης εκπροσώπων της ΠΕΔ Ευβοίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος τάχθηκε υπέρ του Δελφικού Πανεπιστημίου.
Θυμίζουμε ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους δήμους της Στερεάς Ελλάδος, καθώς η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδος έχει καταθέσει πρόταση για δημιουργία αυτόνομου ΑΕΙ στην περιφέρεια ακόμη και χωρίς το ΤΕΙ Χαλκίδας αλλά ο κ. Γαβρόγλου το αποκλείει εντελώς ( ούτε καν συζητά το γιατί). Στο μεταξύ σήμερα Δευτέρα οι βουλευτές Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνουν ανοιχτή δημόσια συζήτηση όπου αναμένεται να στηρίξουν την πρόταση Γαβρόγλου για το ΤΕΙ Χαλκίδας.
Η εκδήλωση θα γίνει ώρα 19:30, με  δημόσια συζήτηση, στην αίθουσα της ΔΟΑΠΠΕΧ (Αβάντων 50).
Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση με τους πρυτάνεις των ΤΕΙ ο κ.Γαβρόγλου, αναφέρθηκε στις ενστάσεις που υπάρχουν στο νομοσχέδιο για τη συνεργασία των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος με το Παν. Θεσσαλίας.
Οι πρυτάνεις των δύο ΤΕΙ υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο δεν έχει σχέση με το πόρισμα που συνέταξε η επιτροπή, την οποία ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου διόρισε για να κάνει τη σχετική εισήγηση.