ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ10202019

Παρ, 18 Οκτ 2019 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Όχι πλήρες γεύμα αλλά ένα απλό σνακ

Όχι πλήρες γεύμα αλλά ένα απλό σνακ

Τι συμβαίνει με τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου;

Η Διεύθυνση του Μουσικού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Χαλκίδας και ο Σύλλογος Γονέων από κοινού διαμαρτύρονται σχετικά με τις αποφάσεις του Δήμου Χαλκιδέων για τη σίτιση του Μουσικού Γυμνασίου της πόλης μας και το περιεχόμενο της προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση 194/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 18-07-2018 προκηρύχθηκε συνοπτικός διαγωνισμός για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας και αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Οι τεχνικές προδιαγραφές των προιόντων του διαγωνισμού που βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου Χαλκιδέων, περιγράφουν ένα απλό σνακ και όχι το ΠΛΗΡΕΣ γεύμα που δικαιούνται οι μαθητές του σχολείου σύμφωνα με το ν.1566/85", όπως σημειώνουν σύλλογος και διεύθυνση του σχολείου.
Με κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν, ότι:
"Μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου χωρίς την πλήρη σίτιση που οι μαθητές δικαιούνται από την πρώτη μέρα και τις επίμονες προσπάθειες τόσο της διεύθυνσης όσο και του Συλλόγου Γονέων για την ικανοποίηση του ΝΟΜΙΜΟΥ δικαιώματος των μαθητών για σίτιση, το αρμόδιο τμήμα του δήμου Χαλκιδέων εμπαίζει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου ονομάζοντας την τυρόπιτα και το σάντουιτς πλήρες γεύμα...".
"... Καταγγέλλουμε τη στάση αυτή του Δήμου και καλούμε τους αρμόδιους έστω και τώρα, μόλις πέντε ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας για τις καταθέσεις των φακέλων των ενδιαφερομένων, να τροποποιήσουν τις τεχνικές προδιαγραφές και να δώσουν στους μαθητές του σχολείου ό,τι δικαιούνται χωρίς εκπτώσεις.
Καταθέτουμε πως τα Μουσικά Σχολεία είναι ο ΜΟΝΟΣ δημόσιος δωρεάν θεσμός στη χώρα μας στον οποίο μπορεί ένας μαθητής να διδαχθεί παραδοσιακή και ευρωπαϊκή μουσική.
Το Μουσικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Χαλκίδας είναι το μοναδικό στο νομό μας και οι εγγεγραμμένοι σε αυτό μαθητές έρχονται από πολλές περιοχές (π.χ. Ψαχνά, Ερέτρια, Θήβα, Οινόφυτα κα) ή έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους (π.χ Λειβαδιά, Σκύρος) για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Να σημειώσουμε ότι το σχολείο αυτό ΔΕΝ διαθέτει ούτε κυλικείο.
Εξαιτίας της προσθήκης των ειδικών μαθημάτων θεωρίας, μουσικών οργάνων κλπ, το Μουσικό Γυμνάσιο έχει διευρυμένο ωράριο με 8 ή 9 διδακτικές ώρες ημερησίως. Οι έφηβοι μαθητές του σχολείου κατά μέσο όρο ξεκινούν τη σχολική μέρα από τις 6:30 και επιστρέφουν στις 16:00. Η νομοθεσία έρχεται να υποστηρίξει τον τιτάνιο αυτό αγώνα των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Μουσικά σχολεία προβλέποντας πλήρη σίτιση και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές...".
"... Το επιχείρημα πως το προϋπολογιζόμενο ποσό δεν επαρκεί για πλήρη σίτιση είναι ανερισματικό καθώς το τελικό (3€ ανά μερίδα) υπερκαλύπτει το κατώτατο όριο (1,86€) που ορίζεται για το κόστος μιας μερίδας πλήρους γεύματος από τη νομοθεσία.
Το επιχείρημα της έλλειψης επαρκούς χώρου εστίασης είναι ανερισματικό καθώς το φαγητό παρέχεται στους μαθητές σε ατομικό σκεύος και μπορεί να καταναλωθεί όπως σε όλα τα ολοήμερα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.
Το επιχείρημα πως δεν υπάρχει κανένας ανάδοχος από την περιοχή της Χαλκίδας που να μπορεί να ανταπεξέλθει στον τύπο του γεύματος που απαιτούμε, καταρρίπτεται, αφού ο διαγωνισμός είναι πανελλήνιος..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ