ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07202019

Παρ, 19 Ιουλ 2019 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ

Το ΤΕΙ Χαλκίδας θα κρατήσει την αυτονομία του, βεβαιώνει ο υπουργός Παδείας, Κ. Γαβρόγλου

Το ΤΕΙ Χαλκίδας δεν θα απορροφηθεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά θα προσθέσει νέα τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης υπο την πλήρη επιμέλεια του ΕΚΠΑ. 

Αυτό προκύπτει από νέωτερες διευκρινισιτκές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού.

Αυτό σημάινει βέβαια νέες κτιριακές υποδομές, εξολπισμοί, μαθήματα διδακτικό προσωπικό και πολλά άλλα. Ωστόσο παρά τον όγκο του εγχειρήματος όλα μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου χαρακτήρισε λάθος τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι τα ΤΕΙ θα συγχωνευτούν με τα πανεπιστήμια και θα καταργηθούν.

«Είναι εντελώς λάθος οι ισχυρισμοί ότι τα ΤΕΙ θα συγχωνευτούν με τα πανεπιστήμια και θα καταργηθούν. Αντίθετα θα δημιουργηθούν εντελώς νέα τμήματα.

Συνέργειες δεν σημαίνει ενσωματώσεις και αυτόματες πανεπιστημιοποιήσεις», τόνισε ο υπουργός Παιδείας κατά τη συζήτηση σχετικού νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Αυτό σημαίνει ότι το ΤΕΙ Χαλκίδας δεν θα απορροφηθέι αλλά θα προχωρήσει σε ίδρυση και λειτουργία νέων τμημάτων.  Ποιών; Ιδού:

Το   ΕΚΠΑ προτείνει τη  μετεξέλιξη του ΤΕΙ στη Χαλκίδα (και στη Θήβα) σε "Συγκρότημα Ευρίπου" ως εξής:

Α. Στη θέση της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ να ιδρυθεί Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών και Διαχείρισης Λιμένων, το οποίο θα ανήκει  στη Σχολή Οικονομικών  και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και θα έχει έδρα τα Ψαχνά.

Β. Στη θέση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών  του ΤΕΙ, να ιδρυθεί Τμήμα Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας, το οποίο με έδρα τα Ψαχνά θα ανήκει στη Σχολής Θετικών Επιστημών  του ΕΚΠΑ που μετονομάζεται σε Σχολή  Θετικών Επιστημών  και Τεχνολογίας.

Γ. Την ίδρυση με έδρα τα Ψαχνά Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου, το οποίο θα ενταχθεί στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών .

Δ. Την ίδρυση στη Χαλκίδα ή τα Ψαχνά, μιας νέας Σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας με δύο Τμήματα, το τμήμα Ολοκληρωμένης Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και το Τμήμα Διατροφολογίας και Διαιτολογίας.

Συμπληρωματικά , στο πλαίσιο ίδρυσης των νέων Τμημάτων και της νέας Σχολής, το ΕΚΠΑ προτείνει να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν διεπιστημονικά Προγράμματα Σπουδών  σε συνεργασία με άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα τα Προγράμματα Σπουδών Τεχνολογία Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνολογίας Διαχείρισης Ενέργειας, Αποβλήτων, και Κλιματικής Αλλαγής και  Αξιοποίηση Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς.

Η διδασκαλία θα μπορεί να γίνεται στις εγκαταστάσεις στην περιοχή της Χαλκίδας  ή της Αθήνας.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης  του Συγκροτήματος Ευρίπου του ΕΚΠΑ, θα δημιουργηθεί και η Τεχνόπολη Ευρίπου στην περιοχή  Βοιωτίας-Ευβοίας και θα δρομολογηθεί η σταδιακή εγκατάσταση σε αυτή πανεπιστημιακών και γενικότερα Ερευνητικών Μονάδων Καινοτομίας και Πολιτισμού.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ