ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ06072020

Παρ, 05 Ιουν 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Η Στερεά Ελλάδα επιμένει για Δελφικό Πανεπιστήμιο

Η Στερεά Ελλάδα επιμένει για Δελφικό Πανεπιστήμιο

Τι ειπώθηκε σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο

Στο Προεδρικό Μέγαρο συναντήθηκαν, την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης της Στερεάς Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δημάρχου Ορχομενού, κ. Λουκά Υπερήφανου, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής Παιδείας και Δήμαρχος Λοκρών, κ. Νικόλαος Λιόλιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, κ. Θύμιος Καραΐσκος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή παρουσίασε εν συντομία το ιστορικό της διεκδίκησης της Π.Ε.Δ. καθώς και τα βασικά σημεία της ολοκληρωμένης πρότασης της «Επιτροπής Πανούση» για το Δελφικό Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, καταθέτοντας παράλληλα έναν πλήρη φάκελο με τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες της Π.Ε.Δ.
Ο  κ. Υπερήφανος αναφέρθηκε γενικότερα στην άδικη μεταχείριση της Στερεάς Ελλάδας καθώς αφενός στερείται ευρωπαϊκών κονδυλίων, λόγω των γνωστών στρεβλώσεων που δημιουργεί η γειτνίαση με την Αττική και της κατάταξής της στον πρώην Στόχο 2 και αφετέρου στερείται της ύπαρξης και λειτουργίας ενός Πανεπιστημίου, που από τη μία πλευρά θα έχει ως πρώτη ύλη και προσανατολισμό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Στερεάς κι από την άλλη θα αποτελέσει ένα καινοτόμο ίδρυμα – πόλο έλξης φοιτητών, ακαδημαϊκών, ερευνητών κι επιχειρήσεων διεθνούς βεληνεκούς.
Στη συνέχεια ο κ. Λιόλιος αναφέρθηκε στα προτερήματα της πρότασης της Π.Ε.Δ., σε σχέση με τις παράλληλες προτάσεις, ενώ στηλίτευσε τη στάση του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «αρέσκεται στο να ανακοινώνει και όχι στο να διαβουλεύεται».
Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Καραΐσκος από την πλευρά του στάθηκε στο γεγονός ότι η ίδρυση ενός Πανεπιστημίου που θα δημιουργεί επιστήμονες και την ίδια στιγμή θα αναβαθμίζει ποιοτικά μια τεράστια περιοχή, όπως η Στερεά Ελλάδα, αποτελεί κοινό αίτημα όλων των πολιτών της Περιφέρειας.
Ο Πρόεδρος, κ. Παυλόπουλος, όντας εξαίρετος ακαδημαϊκός και γνώστης του αντικειμένου, εμβάθυνε σε σημεία της πρότασης της Π.Ε.Δ. και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στην προοπτική ίδρυσης ενός νέου, καινοτόμου Ιδρύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ