ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08072020

Πεμ, 06 Αυγ 2020 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΣΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Στο Γυμνάσιο Σκύρου κάνουν μόνο δυο ώρες μάθημα - 138 κενές θέσεις στο νομό

Έν έτη 2018, τα παιδιά από το Γυμνασίου Σκύρου κάνουν μάθημα μόνο 2 με 3 ώρες μάθημα, καθώς δεν υπάρχουν καθηγητές! 

Την συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη κάνει ο δήμρχος Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκης με επιστολή του προς το υπουργείο τονίζοντας ότι α) Έχουμε μαθητές δυο κατηγοριών και β) Κινδυνεύει το νησί να δει αποχωρήσεις οικογενειών και μείωση του πληθυσμού του!

Η επιστολή Χατζηγιαννάκη προς τον Υπουργό Παιδέιας κ. Γαβρόγλου αναφέρει: "... Παρακαλούμε óπως μεριμνήσετε άμεσα για την πλήρωση των κενών θέσεων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού μας, καθώς είναι για μας αδιανóητο - εν έτη 2018- τα παιδιά των ελληνικών νησιών να μην δύνανται να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.
Υπάρχει αυξανóμενος κίνδυνος ολοένα και περισσότεροι γονείς να εγκαταλείπουν το νησί μας, ακριβώς για το óτι δεν μπορεί να παρασχεθεί στα παιδιά τους αξιοπρεπής εκπαίδευση. Είναι ένα απó τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει το νησί μας σήμερα, και για τον λóγο αυτó παρακαλούμε, óπως άμεσα επιληφθείτε για τη επίλυση του".

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, υπογραμμίζοντας, ότι τα κενά σε  όλο το Νομό ανέρχονται σε 138 και αφορούν σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, γυμναστές, ειδικής αγωγής, τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης, πληροφορικής, αγγλικών, γερμανικών, εικαστικών, θεατρικής αγωγής και μουσικής, επισημαίνοντας, ότι το δημόσιο σχολείο οδηγείται στην απαξίωση.
Ενδεικτική της κατάστασης, που επικρατεί στις σχολικές μονάδες και των προβλημάτων που δημιουργούνται, είναι και η διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Κύμης για τη μη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, που έχει φέρει σε απελπιστική θέση τους εργαζόμενους γονείς.
Ο Σίμος Κεδίκογλου ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει: γιατί δεν προχωράνε στην άμεση κάλυψη των  εκπαιδευτικών κενών στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Εύβοιας, προκειμένου να μη χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τέλος σε  ποιές ενέργειες θα προβούν για να λύσουν τα προβλήματα των κτιριακών υποδομών στο 1ο Νηπιαγωγείο Κύμης.