ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ06012020

Δευ, 01 Ιουν 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Απίστευτο γεγονός σε σχολείο της Αιδηψού - Κατάληψη οργής από τους μαθητές

Αδιανόητες οι ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία της Εύβοιας, ωστόσο, αυτό που συμβαίνει στο ΓΕΛ Λουτρών Αιδηψού είναι εξωφρενικό: 

Δεν υπάρχουν καθηγητές για τρία μαθήματα στα οποία όμως θα εξεταστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις! Δηλαδή τα παιδιά δεν διδάσκονται καθόλου μαθήματα των εισαγωγικών!

Πρόκειται για τα μαθήματα της Χημείας, της Βιολογίας και το μάθημα της Πληροφορικής. Όταν δεν διδάσκονται στο ίδιο σχολείο τρία μαθήματα πως εξασφαλίζεται η ισότητα των ευκαιρίων στις πανελλαδικές;
Αυτά τα τρία κενά καθηγητών που αφορούν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και στην ουσία περιορίζουν τις δυνατότητες τους, εξόργισαν μαθητές και γονείς, με αποτέλεσμα οι μαθητές του ΓΕΛ Λουτρών να βάλουν λουκέτο στην πόρτα του σχολείου τους και να προχωρήσουν σε κατάληψη από χθες το πρωί.
Το πρόβλημα της έλλειψης των τριών καθηγητών γίνεται εντονότερο αφού πρόκειται για μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα και συγκεκριμένα
Ενδιαφέρον έχει και η σκληρή ομολογουμένως ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους μαθητές - καταληψίες και η οποία αναφέρει:
"... Αυτή είναι η εικόνα της δωρεάν παιδείας των ίσων ευκαιριών και της μεταχείρισης προς τα Δημόσια σχολεία και μάλιστα της Επαρχίας;
Πόσο απέχει η Αιδηψός από την Αθήνα κύριε αξιότιμε Υπουργέ Παιδείας; Ξέρετε δεν έχουμε και ιδιωτικά σχολεία στην Βόρεια Εύβοια για να πάνε τα παιδιά όπως του κυρίου Πρωθυπουργού. Η παιδεία στην Ελλάδα του 2018!".