ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07042020

Παρ, 03 Ιουλ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ

ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ

Ο Δήμος είναι ο μοναδικός στην Εύβοια που θα ξεκινήσει το σημαντικό αυτό πρόγραμμα που πάντως θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα

Μια σημαντική πρωτιά για τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου. Έχει συμπεριληφθεί στους πρώτους Δήμους που θα εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Η επένδυση στην προσχολική αγωγή είναι ίσως η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει ένα κράτος. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ανισότητες, αποδίδει σημαντικά κέρδη στην οικονομία, βοηθά τη λειτουργία της οικογένειας, έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην εξέλιξη των παιδιών.
Ωστόσο στην Ελλάδα η προσχολική αγωγή είναι παραμελημένη.
Το ποσοστό των παιδιών που έχουν πρόσβαση σε αυτήν τη βαθμίδα εκπαίδευσης στη χώρα μας είναι μικρότερο από των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οι φορείς της προσχολικής αγωγής (παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία) λειτουργούν ανεξάρτητα, ασυντόνιστα και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, δεν υπάρχει κεντρικό curriculum με κατευθύνσεις για τους εκπαιδευτικούς των παιδικών σταθμών και, φυσικά, δεν υπάρχει αποτελεσματική αξιολόγηση για τους εκπαιδευτικούς και τις δομές.
Ωστόσο μια αρχή γίνεται. Και ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου, επιδή υπέβαλε έγκαιρα τις απαραίτητες αιτήσεις στο Υπουργε'ίο Παιδείας, έχει συμπεριληφθεί  στους 20 δήμους πανελλαδικά που εξασφάλισαν προκατασκευασμένες αίθουσες από το Υπουργείο Παιδείας πλήρως εξοπλισμένες, καρεκλάκια, τραπεζάκια και παγκάκια νηπίων, πίνακες εργασιών, συρταριέρες νηπίων βιβλιοθήκες, γραφεία και καρέκλες νηπιαγωγών, κουκλοθέατρο, εκπαιδευτικά παιχνίδια, οι οποίες θα τοποθετηθούν εντός των υπαρχόντων σχολικών μονάδων και θα είναι ελαφράς λυόμενης προκατασκευής με χώρους υγιεινής.
Συγκεκριμένα θα παραχωρηθούν στο Δήμο από το Υπουργείο Παιδείας τέσσερις αίθουσες, 1 για το Νηπιαγωγείο Κριεζών, 1 για το Νηπιαγωγείο Κονιστρών και 2 για τα Νηπιαγωγεία της Κύμης.
Ο συνολικός προτεινόμενος προϋπολογισμός των έργων για 69 αίθουσες διδασκαλίας που θα εγκατασταθούν σε 20 δήμους της χώρας ανέρχεται στο ποσό των 3.475.192 ευρώ και θα διατεθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας.
Ο πρόεδρος  της Α’ βάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου Κύμης Αλιβερίου Χρήστος Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη και πρόσθεσε ότι « η δημοτική αρχή παρακολουθεί  και προσπαθεί να αξιοποιήσει όλα τα προγράμματα και τις δυνατότητες που υπάρχουν σε συνεργασία με την πολιτεία, τους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων για τη δημιουργία όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών στην εκπαίδευση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ