ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ06042020

Τετ, 03 Ιουν 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Συνεχείς δράσεις των προσκόπων Ευβοίας

Συνεχείς δράσεις των προσκόπων Ευβοίας

Ξεκίνησαν και επίσημα οι δράσεις των Τμημάτων των Προσκόπων Ευβοίας

Την 13-14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η Εκδρομή «Πρότυπης Ομάδας» της Περιφερειακής Εφορείας Στ. Ελλάδας & Ευβοίας, όπου 23 Στελέχη από 4 Συστήματα της Εύβοιας (Χαλκίδας, Μεσσαπίων) συναντήθηκαν στον φιλόξενο χώρο της προσκοπικής Εστίας Μακρυμάλλη Μεσσαπίων, αντάλλαξαν σκέψεις, εμπειρίες και πέρασαν ένα αξέχαστο διήμερο προσκοπικής ζωής. 

Αρχηγός ήταν ο Βαθμοφόρος Βασίλης Μπίρτσας, μαζί με το επιτελείο που αποτέλεσαν οι Μαρία Δημητρίου, Αλεξάνδρα Παντελή, Χρήστος Αλεξίου, Σπύρος Παύλου, Κατερίνα Τριανταφύλλου, Νίκη Καλπακίδου, Αλεξάνδρα Σακκή


Το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου, διεξήχθη το πρακτικό στάδιο της Προπαρασκευαστικής Εκπαίδευσης που αφορά την πρώτη εκπαίδευση των νέων Βαθμοφόρων και περιλαμβάνει κυρίως διαβίωση στο ύπαιθρο και θέματα προσκοπικής τεχνικής. Οι 12 νέοι Βαθμοφόροι από Εύβοια και Αττική μαζί με 7μελές επιτελείο εκπαιδευτών, ακολούθησαν μονοπάτια της νότιας Δίρφης με προορισμό και χώρο διεξαγωγής της υπόλοιπης εκπαίδευσης τη θέση «Βάβουλα» Μακρυκάπας. Αρχηγός της  ενότητας ο εκπαιδευτής Βαθμοφόρων Κώστας Δερβεντζής, ενώ συμμετείχαν και οι εκπαιδευτές Διονύσης Διακάκης, Χρήστος Αλεξίου, Ελένη Λιάσκου, Γιάννης Ποστέκογλου, Γιάννης Ιωσηφίδης. Η διεξαγωγή των δράσεων ήταν υπό την ευθύνη της ΠΕ Στ. Ελλάδας & Ευβοίας.
Επιπλέον όλα τα προσκοπικά τμήματα της Εύβοιας πραγματοποίησαν σημαντικές δράσεις με γνώμονα τη ζωή στο ύπαιθρο και την κοινωνική προσφορά. Η Ομάδα του 1ου Συστήματος Χαλκίδας πραγματοποίησε (10-11/11) διήμερη δράση την Κεράμεια στη Β. Εύβοια, ενώ η Αγέλη του 6ου Συστήματος Χαλκίδας πραγματοποίησε (17-18/11) διήμερη δράση στη Στενή Ευβοίας. Τέλος η Αγέλες του 1ου , 4ου Χαλκίδας και 1ου Ν. Αρτάκης πραγματοποίησαν (25/11) μονοήμερη δράση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (Σπάτα).  
Οι ανωτέρω δράσεις είναι ενδεικτικές, δεδομένου ότι οι Πρόσκοποι της Εύβοιας σε Χαλκίδα, Ν. Αρτάκη, Μεσσάπια, Λίμνη, πραγματοποιούν σε εβδομαδιαία βάση συνεχόμενες δράσεις με γνώμονα την περιπέτεια, την αγάπη για τη φύση, αλλά και την προσφορά και τον εθελοντισμό.