ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ08102020

Δευ, 10 Αυγ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Έρχονται οι πρώτοι φοιτητές στο Τμήμα Ψηφιακής Τεχνολογίας

Έρχονται οι πρώτοι φοιτητές στο Τμήμα Ψηφιακής Τεχνολογίας

Η διοίκηση και το προσωπικό του Τμήματος Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας στα Ψαχνά, καλωσορίζουν τους νέους, πρωτοεισερχόμενους φοιτητές

Το Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας ιδρύθηκε το 2019 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Αθηνών. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελώντας σημείο ιστορικής αναφοράς για τη συνεχή και ποιοτική εκπαίδευση, έρευνα και ανάπτυξη που προσφέρει στην ελληνική κοινωνία, δημιούργησε το Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας, ως παρέμβαση στο πλαίσιο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, γνωστής ως Industry 4.0 με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην εκπαίδευση, στην έρευνα και στην ανάπτυξη σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Αποστολή του Τμήματος είναι η προσφορά υψηλής ποιότητας επιστημονική και τεχνολογική εκπαίδευση, η καινοτομία σε θέματα θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας, η θεραπεία διεπιστημονικών αντικειμένων που συνδέουν τη βιομηχανία με τη ψηφιακή τεχνολογία και η σύνδεσή του με τις ανάγκες της ελληνικής βιομηχανίας.
Φιλοδοξία και αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι, όχι μόνο η δημιουργία αποφοίτων με δυνατότητες απασχόλησης στη σύγχρονη ελληνική (και διεθνή) βιομηχανία, αλλά η εκπαίδευση επαγγελματιών του μέλλοντος που θα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν ουσιαστικά στον κλάδο.
To όραμα του Τμήματος ακολουθεί τις βασικές πολιτικές που έχουν τεθεί διεθνώς για την ανανέωση των παραγωγικών δομών και της βιομηχανίας μέσω της 4ης βιομηχανικής επανάστασης με απώτερο στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και της παραγωγής και τη διατήρηση της περιβ αντολογικής αειφορίας.
Το Τμήμα προσφέρει ένα στιβαρό υπόβαθρο σε τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών εστιάζοντας στη σύγχρονη, ψηφιακή βιομηχανία και στη διοίκησή της.
Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών δομείται σε δυο κύριες κατευθύνσεις ειδίκευσης:
• Κατεύθυνση Συστημάτων Ψηφιακής Βιομηχανίας
• Κατεύθυνση Διοίκησης Ψηφιακής Βιομηχανίας
Οι κατευθύνσεις του Προγράμματος αποτελούν ένα πλαίσιο εξειδίκευσης του προγράμματος σπουδών προκειμένου να εξασφαλίσει στους αποφοίτους επαγγελματικές δυνατότητες και περαιτέρω εξέλιξή τους.
Εκτιμώντας τη δυναμική του επιστημονικού και επαγγελματικού χώρου της ψηφιακής βιομηχανίας, το Τμήμα προσφέρει ένα πλήρως ανταγωνιστικό πρόγραμμα, εφάμιλλο των υπόλοιπων προγραμμάτων του ΕΚΠΑ σε ένα υψηλής ζήτησης και ανταγωνισμού γνωστικό αντικείμενο.