ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ08132020

Τρι, 11 Αυγ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΥΡΙΠΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΥΡΙΠΟΥ

Η κυβέρνηση δεν θέλει να ανατρέψει σχεδιασμούς αλλά θα επέμβει αργότερα για να "διορθώσει" ότι πρέπει

Παρά την κάθετη διαφωνία της για την ένταξη του ΤΕΙ Ψαχνών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, η κυβέρνηση δεν πρόκειται στην παρούσα φάση να αλλάξει κάτι. 
Ο λόγος;  Ήδη έχουν εισέλθει στην πρώτη Σχολή φοιτητές  και το Υπουργείο Παιδείας μέσω της κυρίας Κεραμέως εξήγησε ότι δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει φοιτητές, μαθητές και καθηγητές με ανατροπές. Θεωρείται βέβαιο όμως ότι θα υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις αργότερα.

Θυμίζουμε ότι η κύρια πρόταση των φορέων της Στερεάς Ελλάδας - πλην Δήμου Χαλκιδέων - ήταν η ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου. Για το «Δελφικό Πανεπιστήμιο», προβλεπόταν η ίδρυση 6 σχολών με 2 τμήματα η κάθε μία. Ταυτόχρονα, προβλέπεται και η ίδρυση Κέντρου Δελφικών Σπουδών, Επιστημονικών Κέντρων, Ινστιτούτων και λειτουργία summer schoools.
Ο αρμόδιος υπουργός κ. Γαβρόγλου αγνόησε την τοπική κοινωνία και ενέταξε το ΤΕΙ Ψαχνών στο ΕΚΠΑ. Έτσι το πρώτο ενεργό τμήμα στο ΤΕΙ Ψαχνών είναι το Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας που ιδρύθηκε το 2019 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές του που μάλιστα με ανακοίνωση τους καλωσόρισε.
Το Τμήμα αναφέρεται στη σύγχρονη, ψηφιακή βιομηχανία και στη διοίκησή της.
Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών δομείται σε δυο κύριες κατευθύνσεις ειδίκευσης:
Κατεύθυνση Συστημάτων Ψηφιακής Βιομηχανίας
Κατεύθυνση Διοίκησης Ψηφιακής Βιομηχανίας.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
 Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την πρόταση του ΕΚΠΑ, το Συγκρότημα Ευρίπου, θα περιλαμβάνει Πανεπιστημιακές Σχολές.

Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών και Διαχείρισης Λιμένων
Τμήμα Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας
Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου
Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας, με δύο Τμήματα.
Ειδικότερα:
Α. Στη θέση της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ να ιδρυθεί Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών και Διαχείρισης Λιμένων, το οποίο θα ανήκει στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και θα έχει έδρα τα Ψαχνά.
Β. Στη θέση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ, να ιδρυθεί Τμήμα Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας, το οποίο με έδρα τα Ψαχνά θα ανήκει στη Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ που μετονομάζεται σε Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας.
Γ. Την ίδρυση με έδρα τα Ψαχνά Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου, το οποίο θα ενταχθεί στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.
Δ. Την ίδρυση στην Χαλκίδα ή τα Ψαχνά, μιας νέας Σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας με δύο Τμήματα, το τμήμα Ολοκληρωμένης Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και το Τμήμα Διατροφολογίας και Διαιτολογίας.
Συμπληρωματικά, στο πλαίσιο ίδρυσης των νέων Τμημάτων και της νέας Σχολής, το ΕΚΠΑ προτείνει να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν διεπιστημονικά Προγράμματα Σπουδών σε συνεργασία με άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα τα Προγράμματα ΣπουδώνΤεχνολογία Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνολογίας Διαχείρισης Ενέργειας, Αποβλήτων, και Κλιματικής Αλλαγής και Αξιοποίηση Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς.
Η διδασκαλία θα μπορεί να γίνεται στις εγκαταστάσεις στην περιοχή της Χαλκίδας ή της Αθήνας.