ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ01172022

Πεμ, 13 Ιαν 2022 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Μετά το Γενικό Λύκειο Κύμης και το Λύκειο Λουτρών Αιδηψού καταγγέλει τις ίδιες ελλείψεις για δεύτερη χρονιά

Η κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Κύμης δεν είναι η μοναδική περίπτωση όπου καταγγέλονται κενά εκπαιδευτικών σε Σχολεία της Εύβοιας. 
Η Υφυπουργός Παιδέια κ. Ζαχαράκη έχει ενημερωθεί πλήρως για τις ελλείψεις που υπάρχουν κυρίως σε μαθηματικούς και φιλόλογους.

Τώρα έχουμε και την αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μα αφορμή την απουσία καθηγητών Κοινωνιολογίας και Χημείας από το Λύκειο Λουτρών Αιδηψού, για άλλη μια σχολική χρονιά. Η ανακοίνωση είναι σοβαρή και εμπεριέχει παραμέτρους που δεν μπορούν να αγνοηθούν όπως ότι λείπουν καθηγητές σε μαθήματα που οι μαθητές θα εξεταστούν στις εισαγωγικές εξετάσεις και τελικά τα κάνουν... στα Φροντιστήρια! Η ανακοίνωση έχει ως εξης:
«Έχουν περάσει δυο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019-2020 και το Λύκειο Λ. Αιδηψού για μια ΑΚΟΜΗ χρόνια δεν έχει στελεχωθεί με τις απαιτούμενες ειδικότητες καθηγητών Κοινωνιολογίας και Χημείας.
Να σημειωθεί ότι στο μάθημα της Κοινωνιολογίας θα κληθούν οι μαθητές τον Ιούνιο, να δώσουν για πρώτη φορά φέτος, Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας μας.
Το γεγονός αυτό συμβαίνει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια, αφού  το Λύκειο μας επανδρώνεται με καθηγητές λίγο πριν τα Χριστούγεννα και κατόπιν ενεργειών των μαθητών και των γονέων.
Δηλώνουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για αυτήν την κατάσταση και τον βαθύ προβληματισμό μας για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.
Καταγγέλλουμε την συνεχή έλλειψη καθηγητών στο σχολείο μας και  τις χαμένες ώρες, που κανένας νόμος και καμία υπουργική απόφαση, δεν προβλέπει την αναπλήρωση τους και τις ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ίδιους τους μαθητές.
Απαιτούμε να καλυφθούν αμέσως όλες οι υπάρχουσες ελλείψεις του σχολείου μας».
Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν κενά και σε άλλες ειδικότητες όπως για παράδειγμα στη θεατρική αγωγή. Συγκεκριμενα στο μάθημα της θεατρικής αγωγής σε όλα τα σχολεία χρειάζονται τουλάχιστον 14 θεατρολόγοι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα (νέου τύπου σχολεία), αλλά έχουν προσληφθεί εννέα».