ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ06072020

Παρ, 05 Ιουν 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Δημιουργικές φθινοπωρινές δράσεις των Προσκόπων μας

Δημιουργικές φθινοπωρινές δράσεις των Προσκόπων μας

Ξεκίνησαν και επίσημα οι φθινοπωρινές δράσεις των Προσκοπικών Τμημάτων.

Έτσι πραγματοποιήθηκε η Εκδρομή «Πρότυπης Ομάδας» της Περιφερειακής Εφορείας Στ. Ελλάδας & Ευβοίας, όπου 26 Στελέχη από 4 Συστήματα της Εύβοιας Χαλκίδας, Ν. Αρτάκης Μεσσαπίων, συναντήθηκαν στον φιλόξενο χώρο του πρώην Δημ. Σχολείου Καμαρίτσας Μεσσαπίων, αντάλλαξαν σκέψεις, εμπειρίες και πέρασαν ένα δημιουργικό διήμερο προσκοπικής ζωής. 

Αρχηγός ήταν ο Βαθμοφόρος Βασίλης Μπίρτσας, μαζί με το επιτελείο που αποτέλεσαν οι Μαρία Δημητρίου, Χρήστος Αλεξίου, Γιάννος Παράνομος, Κώστας Δεμερτζής, Γιάννης Ποστέκογλου, Παναγιώτα Μπουρνιώτη.

Την 17/11, διεξήχθη στην Χαλκίδα το θεωρητικό στάδιο της Προπαρασκευαστικής Εκπαίδευσης που αφορά την πρώτη εκπαίδευση των νέων Βαθμοφόρων και περιλαμβάνει κυρίως διαβίωση στο ύπαιθρο και θέματα προσκοπικής τεχνικής. Οι 12 νέοι Βαθμοφόροι από Εύβοια και Αττική μαζί με 7μελές επιτελείο εκπαιδευτών, εκπαιδεύτηκαν σε θέματα του Προσκοπισμού γενικότερα και στη διεξαγωγή παιχνιδιών και διεύθυνση τραγουδιών.
Αρχηγοί των ενοτήτων οι εκπαιδευτές Βαθμοφόρων Κώστας Δερβεντζής και Χρήστος Αλεξίου.
Επιπλέον όλα τα προσκοπικά τμήματα της Εύβοιας πραγματοποίησαν σημαντικές δράσεις με ύπαιθρο και την κοινωνική προσφορά. Αξιοσημείωτη είναι η διεθνής δράση των ενηλίκων Στελεχών και Ανιχνευτών του 6ου Συστήματος Χαλκίδας στο μεγαλύτερο Προσκοπικό Κέντρο στον κόσμο, στο Kandersteg της Ελβετίας και να κατακτήσουν τα μονοπάτια των Άλπεων. Η δράση πραγματοποιήθηκε 25 έως τις 29 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 18 Ενηλίκων Εθελοντών.
Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πολύτιμες εμπειρίες, με το πνεύμα της παγκόσμιας συναδέλφωσης και συνεργασίας, σε πρωταρχικό ρόλο, σε ένα πολυπολυτισμικό περιβάλλον.