ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11302021

Δευ, 29 Νοε 2021 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΤΗΡΙΑ ΣΤΗN ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΟΥ 2020

ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΤΗΡΙΑ ΣΤΗN ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΟΥ 2020

Το 26ο Δημοτικό και το ΕΕΕΕΚ δεν περιποιούν τιμή στο εκπαιδευτικό μας σύστημα - Υποσχέσεις Ζαχαράκη για άμεσες ενέργειες

Tο 2020, ή καλύτερα στον 21ο αιώνα της τεχνολογίας και της ταχύτητας, το 26ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, στεγάζεται στο ισόγειο πολυκατοικίας. 
Δεν διαθέτει αύλειο χώρο για τα διαλείμματα, ενώ σαν αίθουσα εκδηλώσεων χρησιμοποιεί το υπόγειο γκαράζ της πολυκατοικίας.

Ούτε ένας υπουργός Παιδείας δεν αντιμετώπισε το παρακμιακό αυτό φαινόμενο που είναι ντροπή για την πόλη της Χαλκίδας και όπως ήταν φυσικό, ήταν το πρώτο που τέθηκε στην υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα.
Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, ήρθε στην Χαλκίδα ακριβώς για να δει την κατάσταση των σχολείων μας, τα κενά εκπαιδευτικών και άλλα θέματα αρμοδιότητας της.
Όπως τόνισε, για το 26ο Δημοτικό σχολείο είναι ήδη σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο, τον Δήμο και την Περιφέρεια ώστε να θέσουν έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για την εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος, δεδομένου ότι η μελέτη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Εκτός από το ντροπιαστικό καθεστώς του 26ου Δημοτικού σχολείου, η κ. Βάκα έθεσε και το πρόβλημα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Χαλκίδας, το οποίο εδώ και χρόνια στεγάζεται σε "προσωρινά" λυόμενα και φυσικά αντιμετωπίζει σοβαρό κτηριακό πρόβλημα, αφού λειτουργεί χωρίς τις κατάλληλες υποδομές για τις ιδιαίτερες ικανότητες των παιδιών που φοιτούν.
Η κ. Ζαχαράκη, γνώριζε ήδη τα ζητήματα που της τέθηκαν και δεσμεύτηκε για συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να επισπευσθούν όλες οι ενέργειες και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τη γρήγορα ανέγερση των νέων διδακτηρίων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ
Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, επέλεξε να επισκεφθεί και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, δηλαδή σε μια οργανωμένη μονάδα. Συνομίλησε με μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του σχολείου, είδε τις εγκαταστάσεις του διδακτηρίου, αίθουσας πληροφορικής – ρομποτικής εκπαίδευσης, μουσικής, σχολική βιβλιοθήκη, αίθ. εκδηλώσεων, και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άριστη οργάνωση και λειτουργία του σχολείου.
Ο Δ/ντης του Σχολείου κ. Γρ. Δάσκος, καλωσόρισε την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και την ευχαρίστησε εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων για την παρουσία της στο σχολείο, δωρίζοντάς της βιβλίο σχετικό με την Εύβοια και την Χαλκίδα.
Την Υφυπουργό κα. Σοφία Ζαχαράκη συνόδευαν οι Βουλευτές Εύβοιας κ.κ. Σίμος Κεδίκογλου και Αθ. Ζεμπίλης, η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης κα. Ελένη Μπενιάτα, ο Δ/ντης Α/θμιας Εκπ/σης κ. Κων/νος Ζημιανίτης, ο Προϊστάμενος ΠΕΚΕΣ κ. Χρ. Μαρκαντώνης και ο Συντονιστής ΠΕ 70 κ. Πέτρος Ορφανός.