ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07042020

Παρ, 03 Ιουλ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Τα 6α Γυμνάσια Χαλκίδας και Τρικάλων σε τηλεδιάσκεψη

Τα 6α Γυμνάσια Χαλκίδας και Τρικάλων σε τηλεδιάσκεψη

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, με ιδιαίτερη επιτυχία, τηλε-διάλεξη μεταξύ ενός τμήματος της Γ’ Τάξης του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων και ενός τμήματος της Γ' Τάξης  του 6ου  Γυμνασίου Χαλκίδας.

Η όλη διαδικασία ήταν στα πλαίσια του τακτικού πρωτοποριακού προγράμματος «ΤηλΕστια», που εδώ και περίπου 10 χρόνια εφαρμόζει η Εστία Γνώσης Χαλκίδας.
Το θέμα που παρουσιάστηκε και συζητήθηκε με τον επιστημονικό υπεύθυνο της Εστίας Δρ. Αστροφυσικής Αντώνη Αντωνίου, ήταν «Συμπαντικές Περιπλανήσεις» και περιελάμβανε ταξίδι στο Σύμπαν από το 1 μέτρο μέχρι και 1 δις έτη φωτός με μια στάση στον Ήλιο για να δούμε τη δημιουργία του, τη δομή του, την εξέλιξή του και τον «θάνατό» του. Ωραίες και εύστοχες ερωτήσεις από μαθητές και καθηγητές τόσο των Τρικάλων όσο και της Χαλκίδας. Συγχαρητήρια και στα δύο σχολεία.
Στα Τρίκαλα παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την όλη διαδικασία ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου κ. Γιάννης Μιχάλης, η καθηγήτρια Φυσικής κα Δήμητρα Γουγουλάκη και  ο καθηγητής Πληροφορικής κύριος Γιώργος Παπαδημητρίου, ενώ στο Κόκκινο Σπίτι (έδρα της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας), οι καθηγήτριες του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας κα Κατερίνα Λιάτζουρα και κα Σταυρούλα Τολίκα.
Η τεχνική υποστήριξη ήταν μια εθελοντική προσφορά του κ. Τάσου Ταυρή, ενώ για τη διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας παραβρέθηκε στα Τρίκαλα ο οργανωτικός υπεύθυνος της Εστίας, κ. Γιάννης Μαρκόπουλος.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «ΤηλΕστία» τελεί και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολεως Χαλκίδος και ιδιαίτερα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος-Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.