ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι08032021

Τρι, 03 Αυγ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Σε πολλά Σχολεία του νομού δεν μπορούν να κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως σύμφωνα με Ευρωπαϊκή Έκθεση

Το παράδειγμα είναι άκρως ενδεικτικό: Στο 2θεσιο δημοτικό των Βασιλικών στη Β. Εύβοια, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών δεν έχει υπολογιστή στο σπίτι μα ούτε και τη δυνατότητα σύνδεσης αφού και το σχολείο δεν διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό. 
Έτσι ήταν (και είναι) αδύνατη η εξ´ αποστάσεως εκπαίδευση, που παρέχεται σε άλλα σχολεία του νομού.

Είναι η μόνη περίπτωση; Όχι. Αντίστοιχα ζητήματα παρουσιάστηκαν και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε πολλές ακόμα περιοχές, τόσο στη Βόρειο Εύβοια, σε σχολεία του Μαντουδίου, των Γουβών και της Αγίας Άννας, όσο και στη νότια και σε σχολεία της Κύμης και των Κονιστρών.
Τα προβλήματα αυτά έρχονται από... πέρυσι όταν η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παρακολούθηση της εκπαίδευσης για το 2019, κατέγραψε την υστέρηση των Ελληνικών σχολείων, ως προς τη χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας. Σε αυτή υπάρχουν και Σχολεία της Εύβοιας.
Όλα τα παραπάνω εκτέθηκαν σε συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας κ. Σοφίας Ζαχαράκη.
Εκεί ζητήθηκε να διατεθεί σε όλα τα σχολεία, καθώς και στους οικονομικά αδύναμους μαθητές, ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός, και να εξασφαλισθεί η δυνατότητα χρήσης αξιόπιστου δικτύου σύνδεσης στο διαδίκτυο.Με αυτόν τον τρόπο, οι νέες τεχνολογίες θα συμβάλλουν σε μία καινοτόμο παιδαγωγική προσέγγιση, χωρίς να δημιουργούνται μαθητές πολλών ταχυτήτων.
Τα εμπόδια στην εξ’αποστάσεως εκπαίδευση σε Βόρεια και Νότια Εύβοια περιέγραψε ο κ. Ζεμπίλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη για την ψηφιακή αναβάθμιση των ελληνικών σχολείων.
Σημείωσε επίσης ότι το εγχείρημα της εξ´ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας στέφθηκε με επιτυχία, αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή των εκπαιδευτικών σε αυτήν τη σημαντική προσπάθεια.
Παράλληλα όμως, δεν παρέλειψε να αναφέρει τα εμπόδια που προέκυψαν στην εκπαιδευτική διαδικασία και σχετίζονταν με την ανεπάρκεια συνδεσιμότητας ίντερνετ και κατάλληλου εξοπλισμού σε πολλές επαρχιακές περιοχές της χώρας.