ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι12072021

Δευ, 06 Δεκ 2021 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Ξεκινά αξιολόγηση των νέων τμημάτων ΕΚΠΑ στα Ψαχνά

Ξεκινά αξιολόγηση των νέων τμημάτων ΕΚΠΑ στα Ψαχνά

Άμεσα ξεκινά η διαδικασία αξιολόγησης των νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά που βρίσκονται σε αναστολή, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που έλαβε ο Βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, η οποία είναι αρμόδια για την αξιολόγηση, απαντώντας σε σχετική επιστολή του κ. Πνευματικού, τον ενημέρωσε ότι, μετά από πρόσφατη οδηγία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η ΕΘΑΑΕ θα προχωρήσει στην πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών και τελικά στην αξιολόγηση των τμημάτων που τέθηκαν σε αναστολή, αρκεί να έχουν κατατεθεί οι απαραίτητοι φάκελοι τεκμηρίωσης.
Οι σχετικοί φάκελοι τεκμηρίωσης του αιτήματος έχουν κατατεθεί ήδη από το ΕΚΠΑ, όπως ενημερώθηκε ο κ. Πνευματικός αρμοδίως από το Πανεπιστήμιο, και συνεπώς διασφαλίστηκε ότι η διαδικασία μπορεί πλέον να προχωρήσει κανονικά.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των δύο προηγούμενων επιστολών που είχε στείλει ο κ. Πνευματικός προς την ΕΘΑΑΕ, καθώς και της συνάντησης, νωρίτερα τον Οκτώβριο, με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για το ίδιο θέμα. Το ζήτημα της αξιολόγησης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στα Ψαχνά απασχολεί ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία ώστε φοιτητές και οικογένειες να γνωρίζουν εμπρόθεσμα αν θα έχουν τη δυνατότητα φοίτησης σε αυτά.