ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07232021

Παρ, 23 Ιουλ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΕΕΕΚ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΕΕΕΚ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ

Πρωτοβουλίες της  Έλενας  Βάκα για μια άμεση αντιμετώπιση της εκκρεμότητας

Μια διαχρονική πληγή για την Χαλκίδα, οι τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις του ΕΕΕΕΚ, επιτέλους κλείνει. 
Αυτό προκύπτει μετά τη συνάντηση που είχε η Δήμαρχος Έλενα Βάκα, με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας κ. Δούνα Κώστα, τη Διευθύντρια κα. Βασιλάκου Ουρανία και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Χαλκίδας. Θέμα της συνάντησης,  το πρώτο βήμα: Η προσωρινή μετεγκατάσταση των διδακτηρίων.

Η Δήμαρχος ενημέρωσε ότι, έχοντας εξετάσει πολλούς πιθανούς χώρους, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, κατέληξαν ότι η καλύτερη δυνατή λύση προσωρινής στέγασης των 66 μαθητών των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ είναι το Τάγμα Πεζοναυτών.
Συγκεκριμένα, στην έκταση του στρατοπέδου υπάρχουν 30 βάσεις μπετόν, που επιτρέπουν την τοποθέτηση νέων κατασκευών με εμβαδόν περίπου 40 τετραγωνικά μέτρα η κάθε μια, διαστάσεις που προβλέπονται από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) για αίθουσες διδασκαλίας σε προκατασκευασμένες υποδομές.
Επιπλέον, ο χώρος διαθέτει έτοιμες υποδομές για την παροχή ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των μαθητών και των καθηγητών.
Τέλος η Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την υποβολή σχετικού αιτήματος προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την αναζήτηση χρηματοδότησης για να τοποθετηθούν νέες προκατασκευασμένες αίθουσες.
Στόχος της Δημοτικής αρχής είναι να επιτευχθεί η ταχύτερη μεταφορά των εγκαταστάσεων και η διαμόρφωση των χώρων, ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να φιλοξενηθούν οι μαθητές με ασφάλεια και υγιεινή.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Το ΕΕΕΕΚ, ιδρύθηκε με την απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών και λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2007 σε προσωρινές λυόμενες εγκαταστάσεις.
Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και μετά από αίτημα του Δήμου Χαλκιδέων προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρατάθηκε η παραχώρηση της έκτασης 29.500 τ.μ., στη θέση «ΒΑΘΡΟΒΟΥΝΙ» για την ανέγερση μονίμων εγκαταστάσεων διδακτηρίου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης.
Ο Δήμος Χαλκιδέων ζήτησε από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», ως αρμοδίου Κρατικού Φορέα για την Ανέγερση Σχολικών Κτιρίων, να συμπεριλάβει στο Τεχνικό του Πρόγραμμα την ένταξη αυτού του έργου «Ανέγερση διδακτηρίου ΕΕΕΕΚ.
Η μακρά καθυστέρηση στο θέμα οδηγέι τον Δήμο στην προσωρινή μετεγκατάσταση.
Παράλληλα ο Δήμος Χαλκιδέων συγκρότησε «Επιτροπή Καταλληλότητας» προκειμένου να αποφανθεί για την καταλληλότητσα της έκτασης.