ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ05192022

Τρι, 17 Μαϊ 2022 9pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Ευπρόσδεκτα τα προσφυγόπουλα λένε Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί

Ευπρόσδεκτα τα προσφυγόπουλα λένε Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί

Με κοινή ανακοίνωση, που εξέδωσαν, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΛΜΕ Εύβοιας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, ζητούν να σταματήσει άμεσα ο αποκλεισμός των παιδιών της Ριτσώνας από την εκπαίδευση. 

Αναφέρουν σχετικά:

«Η φυσική θέση όμως των παιδιών  προσφύγων και των μεταναστών είναι μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο. Αντί του συντονισμένου σχεδίου ένταξής τους στην κοινωνία, για ακόμη μια φορά η παντελής απουσία μέριμνας για την εκπαίδευση τους – όπως και των παιδιών των φτωχών οικογενειών, των απομακρυσμένων χωριών και των Ρομά – διαψεύδει με τον πιο τραγικό τρόπο το αφήγημα του ΥΠΑΙΘ ότι όλα «βαίνουν καλώς».
Πρόκειται για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, που αδιαφορεί όχι μόνο για την εκπαίδευση, αλλά και την υγεία των προσφύγων και των παιδιών τους, έχοντας ως μοναδική λύση απέναντι στην πανδημία τον υποχρεωτικό εγκλεισμό και την καταστολή.
Με μεγάλη έκπληξη και πρόδηλη δυσαρέσκεια διαβάσαμε και ακούσαμε δηλώσεις θεσμικών αρχόντων της περιοχής μας, για την αδυναμία τάχα του Δήμου και της Περιφέρειας να εξασφαλίσουν ισότιμες συνθήκες πρόσβασης των παιδιών προσφύγων από τη Δομή της Ριτσώνας στα σχολεία της περιοχής.
Δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει η πανδημία ως καταλύτης για την περαιτέρω επιδείνωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του αποκλεισμού των προσφύγων και μεταναστών από την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της παιδείας και της υγείας.
Τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια ΟΦΕΙΛΟΥΝ να σεβαστούν τη νομιμότητα και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου τα προσφυγόπουλα να έρθουν στα σχολεία μας, όπου ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑ.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ