ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07052022

Παρ, 01 Ιουλ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Τα προσφυγόπουλα Ριτσώνας είναι σε κοινωνικό αποκλεισμό

Τα προσφυγόπουλα Ριτσώνας είναι σε κοινωνικό αποκλεισμό

Έξι προτάσεις του ΚΚΕ για να ενταχθούν άμεσα στα Σχολεία

Από την περσινή χρονιά μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για το πιο ευάλωτο τμήμα της εκπαίδευσης που είναι τα προσφυγόπουλα. 
Για τα λιγοστά, σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό, παιδιά που εγγράφηκαν στο σχολείο το κουδούνι δεν χτύπησε ποτέ!

Με την εξέλιξη της πανδημίας, δημιούργησε χιλιάδες ψηφιακές τάξεις αλλά και σε αυτές, τα προσφυγόπουλα δεν συμμετείχαν, γιατί δεν υπήρξε η παραμικρή βοήθεια για τη στήριξή τους, ούτε τεχνολογικά μέσα, ούτε σύνδεση, με αποτέλεσμα να μη μπουν ούτε στην ψηφιακή τάξη, να πάρουν μια ψηφιακή γεύση της διαδικασίας.
Το ΚΚΕ με αφορμή και την περίπτωση της Ριτσώνας (800 παιδιά) αναφέρει σχετικά: "... Ο κίνδυνος να μιλάμε για άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά για αυτά τα παιδιά είναι ξεκάθαρος. Οι αρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Παιδείας, ΔΟΜ), με πρόσχημα την προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών, αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους στους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων, προκειμένου να Να σταματήσει άμεσα η ομηρία των μαθητών μας.
 Να σταματήσουν οι συνεχείς μετακινήσεις των προσφύγων από καμπ σε καμπ.
Να εγγραφούν όλα τα προσφυγόπουλα σχολικής ηλικίας, στα δημόσια σχολεία ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα μας. Να εξασφαλιστεί η ουσιαστική πρόσβαση και συμμετοχή των μαθητών στο σχολείο.
Να εξασφαλιστεί η στελέχωση όλων των δημόσιων σχολείων με εκπαιδευτικούς τμημάτων υποδοχής, μεταφραστές, ψυχολόγους.
Να γραφτούν κατάλληλα σχολικά εγχειρίδια, βασισμένα στις αξίες και τις αρχές της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, για τις ανάγκες των αλλόγλωσσων μαθητών, μεταναστών και προσφύγων.
 Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό, και την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να πάνε στις χώρες που επιθυμούν, ενώ για όσους παραμείνουν να υπάρξει μέριμνα για την κοινωνική, οικονομική, εργασιακή ένταξή τους.