ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ01172022

Πεμ, 13 Ιαν 2022 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Ερωτήσεις Παγωνη για τις πιστώσεις στα Σχολεία

Ερωτήσεις Παγωνη για τις πιστώσεις στα Σχολεία

Πρόσφατα, ήλθαν στο φως της Δημοσιότητας επιστολές μελών της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων, που αφήνουν αιχμές και υπονοούμενα για την διαχείριση στην Επιτροπή Βθμιας εκπαίδευσης. 

Με αφορμή τα παραπάνω, ο κ. Παγώνης απέστειλε επιστολή στην Δήμαρχο Έλενα Βάκα στην οποία αναφέρει:  
«Η κατανομή των εγκεκριμένων πιστώσεων για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων να γίνεται με απόφαση της Σχολικής Επιτροπής λαμβάνοντας υπόψη κυρίως τον αριθμό μαθητών, τον αριθμό τμημάτων, τον αριθμό αιθουσών διδασκαλίας, τη λειτουργία γυμναστηρίων, αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, εργαστηρίων, βιβλιοθηκών, την παλαιότητα των κτιρίων, καθώς και τις ειδικότερες ανάγκες των σχολικών μονάδων».
 
«Με απόφαση της Σχολικής Επιτροπής προσδιορίζεται το ποσό που τίθεται στη διάθεση κάθε διευθυντή σχολείου για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων. Το ποσό αυτό κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα της σχολικής επιτροπής με προσθήκη του ονόματος της αντίστοιχης σχολικής μονάδας».
 
Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής εξουσιοδοτεί το διευθυντή που μπορεί να αναλαμβάνει χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό». Για την αντιμετώπιση άμεσων δαπανών επιτρέπεται η διατήρηση από τον διευθυντή σχολείου μετρητών μέχρι 500 ευρώ».
 
Εξ’ άλλου, στην επιστολή της Προέδρου της Επιτροπής γίνεται λόγος για Διευθυντές Σχολικών μονάδων που λειτουργούσαν στο παρελθόν ως «μιζαδόροι» και καταχραστές του Δημοσίου χρήματος.
 
Κατόπιν αυτών παρακαλούμε να μας γνωρίσετε, όπως έχετε υποχρέωση από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,τα στοιχεία τιμολόγια – παραστατικά σύμφωνα με τα οποία Διευθυντές σχολικών μονάδων εισέπραξαν χρήματα από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας, κατά το παρελθόν, για εξόφληση τιμολογίων σε Τουριστικά Λεωφορεία, όπως ισχυρίζεται στην σχετική επιστολή της η Πρόεδρος της Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής, ενημερώνοντας τον Αντιπρόεδρο της ίδιας επιτροπής.