ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ05192022

Τρι, 17 Μαϊ 2022 9pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Η Έλενα Βάκα με την ΕΛΜΕ Ευβοίας

Η Έλενα Βάκα με την ΕΛΜΕ Ευβοίας

Συζητήθηκαν ζητήματα των της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου

 
 

Συνάντηση με την Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ευβοίας πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Η Δήμαρχος αρχικά αναφέρθηκε στις εργασίες βελτίωσης και συντήρησης των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, τους ενημέρωσε σχετικά με το έργο “Συντήρηση εγκαταστάσεων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, που πρόκειται να υλοποιηθεί και το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης της σύμβασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς και για τα ποσά που έχουν δαπανηθεί, από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε βελτιωτικές εργασίες στις σχολικές μονάδες.

Επιπλέον τους ενημέρωσε ότι ήδη από τις αρχές του έτους, η Σχολική Επιτροπή έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να γίνεται η διαχείριση των χρηματικών ποσών που κατανέμονται στα σχολεία από τους Διευθυντές, μέσω κάρτας και λογαριασμού (e-banking), ενώ όσον αφορά στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, τα ποσά αυτά δεν θα επιβαρύνουν τις τρέχουσες κατανομές των σχολείων, αυτά δηλαδή τα ποσά που θα έχουν στη διαχείρισή τους οι Διευθυντές. Η κατανομή πρόκειται να γίνει αμέσως μετά την έγκρισή της από το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα περί πλημμελειών στη διαχείριση των χρηματικών ποσών από Διευθυντές σχολείων, ανέφερε ότι δεν έχουν πέσει στην αντίληψή της τυχόν εσκεμμένες πλημμέλειες κι ότι το μόνο που διαπιστώνεται είναι η περίπτωση παλαιών οφειλών, όπου δεν υπάρχουν τα τυπικά στοιχεία που να επιτρέπουν την πληρωμή των τιμολογίων.

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χαλκίδας, τους διαβεβαίωσε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να καταφέρει με τη νέα σχολική χρονιά, τα παιδιά να φοιτούν σε ειδικά διαμορφωμένες λυόμενες κατασκευές στο Τάγμα Πεζοναυτών. Ήδη ο Δήμος Χαλκιδέων έχει αναλάβει τη σύνταξη των μελετών και τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων και πρόκειται να υποβάλλει σχετικό αίτημα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για τη χρηματοδότηση των λυόμενων αυτών κατασκευών.