ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ12012022

Πεμ, 01 Δεκ 2022 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΕΞΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ Β. ΕΥΒΟΙΑ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΕΞΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ Β. ΕΥΒΟΙΑ

Την επιβάλλει η αναλογία μαθητών - καθηγητών ή έχουμε άδικη μεταχείριση;

Αντιδράσεις στην Βόρειο Εύβοια για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει έξι σχολεία της περιοχής, με την μείωση των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν σε αυτά, κατά 8 άτομα. 
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρης Δάσκος, ο οποίος εισηγείται την μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας, ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει την προβλεπόμενη νομοθεσία, σχετικά με την αναλογία μαθητών-εκπαιδευτικών στα σχολεία. Μιλά δηλαδή για εξορθολογισμό που εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα.

Την π. Κυριακή πάντως τα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από σχολεία του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού συναντήθηκαν με σκοπό να οργανώσουν την κοινή δράση τους ενάντια στην υποβάθμιση των σχολείων.

Συγκεκριμένα, προτείνεται από το Υπουργείο Παιδείας να υποβαθμιστούν τα Δημοτικά Σχολεία Αγίου, Αιδηψού, Γιάλτρων, Ελληνικών, Ωρεών και το Νηπιαγωγείο Ωρεών, με συνολική μείωση κατά 8 εκπαιδευτικούς. 

Με ψήφισμά τους οι Σύλλογοι ζητούν να αποσυρθεί η συγκεκριμένη πρόταση και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία της Ιστιαίας.

Στο μεταξύ, οι Σύλλογοι Γονέων των Σχολείων έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, τονίζοντας ότι δεν δικαιολογείται η υποβάθμιση των Σχολείων.

Το θέμα έφτασε μέχρι την Βουλή, με την κατάθεση σχετικών ερωτήσεων, προς την υπουργό Παιδείας, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτο Χατζηγιαννάκη και τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Μαρίνο, οι οποίοι ζητούν να ληφθεί υπόψιν η ιδιαίτερη κατάσταση της πυρόπληκτης περιοχής και να μην γίνει καμία υποβάθμιση των σχολείων.
Να θυμίσουμε ότι  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Ωρεών, αντιδρώντας αναφέρει πως ο αριθμός των μαθητών τη νέα σχολική χρονιά όχι μόνο δεν μειώνεται στο σχολείο τους αλλά σημειώνει και μία μικρή αύξηση. Παράλληλα επισημαίνουν ότι το σχολείο είναι ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού σε μια κοινωνία και η υποβάθμιση του σημαίνει ταυτόχρονη υποβάθμιση ολόκληρης της κοινότητας.

Γονείς, εκπαιδευτικοί, κάτοικοι και φορείς καταγγέλλουν ότι μετά την απόλυτη καταστροφή από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού και ενώ η κυβέρνηση υπόσχεται στήριξη και ανασυγκρότηση, «το μόνο που κάνει είναι μια σειρά ενεργειών που υποβαθμίζουν περεταίρω την περιοχή, ανάμεσα τους και η υποβάθμιση πολλών δημοτικών σχολείων του νομού»