ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ02082023

Τετ, 08 Φεβ 2023 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Μαθητές Δημοτικού στην Βιβλιοθήκη Καθενών

Μαθητές Δημοτικού στην Βιβλιοθήκη Καθενών

Την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών επισκέφτηκαν, οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Στενής, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια Αγγελική Κρητικού, με αφορμή το εργαστήρι δεξιοτήτων: «Με τα ζώα έτσι κι αλλιώς».
Στον χώρο της Βιβλιοθήκης αναπτύχθηκαν αρκετές δραστηριότητες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών και τη καλλιέργεια αξιών και συμπεριφορών που θα τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως ενεργοί πολίτες, προστατεύοντας κάθε κρίκο της αλυσίδας του οικοσυστήματος που τους περιβάλλει. Δελτίο τύπου αναφέρει:

« Αρχικά, αναζητήσαμε τα ζώα που ζουν στο δάσος της Δίρφυς και αναφερθήκαμε στα γενικά χαρακτηριστικά τους.

Ακολούθησε η ανάγνωση του παραμυθιού του Nicholas Oldland «Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα» και γνωρίσαμε τη δράση διάφορων οικολογικών οργανώσεων, όπως ο Αρκτούρος και η WWF, καθώς και τα ζώα που τελούν υπό εξαφάνιση.

Ολοκληρώνοντας τη δράση, οι μαθητές δανείστηκαν λογοτεχνικά βιβλία που προωθούν τη ζωοφιλία και τη περιβαλλοντική κουλτούρα.»