ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ04172021

Παρ, 16 Απρ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μεγαλώνουν οι αντιδράσεις για τα Αιολικά στην Εύβοια

Τι αναφέρει κοινό ψήφισμα φορέων για την επένδυση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Μια ακόμη τηλεδιάσκεψη με δημάρχους, εκπροσώπους των δήμων και της Περιφέρειας για την ανάγκη συντονισμού και κοινή δράση σε σχέση με τα Αιολικά Πάρκα. 

Περισσότερα...

Οι δασικοί χάρτες πρέπει να διορθωθούν και στην Εύβοια

Στα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τους δασικούς χάρτες, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Ζεμπίλης λέγοντας ότι οι δασικοί χάρτες αποτελούν σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο. "Έχουν ανακύψει μεγάλα ζητήματα από λάθη και αβλεψίες. 
Τα προβλήματα κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις" είπε ο βουλευτής. 
 Η ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑ
Ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τις οικιστικές πυκνώσεις στη συνοικία Μπαταριά Χαλκίδας λέγοντας: "Η κυβέρνηση θα λύσει όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, καθώς θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης". 
«Με οριζόντιο και δίκαιο τρόπο, λοιπόν, και με την συμβολή επιστημονικών φορέων και εμπειρογνωμόνων που θα συμβάλουν στην νομοθετική παρέμβαση θα επιλυθούν όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τους δασικούς χάρτες και σύντομα αυτή η τιτάνια προσπάθεια που γίνεται για να αποκτήσει η χώρα Δασολόγιο και Κτηματολόγιο θα ολοκληρωθεί».
Η ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ
 
Στη συμμετοχή της Εύβοιας στο δεκαετές Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων. αναφέρθηκε ο Θ. Ζεμπίλης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εξηγώντας ότι η αρχική μελέτη του ΑΠΘ προέβλεπε ελάχιστη ή μικρή συμμετοχή της Εύβοιας στο Πρόγραμμα Αναδασώσεων.. 
 
Τώρα υποστηρίζει ότι η Εύβοια θα συμμετέχει με σημαντικό μερίδιο δασώσεων και αναδασώσεων στο δεκαετές Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων. 
 
"Με τις δασώσεις και τις αναδασώσεις, μέσω της επιλογής καθαρών εκτάσεων που δεν υπάρχει αντιδικία δημοσίου και ιδιωτών, θα επιτύχουμε την αντιδιαβρωτική θωράκιση της Εύβοιας, θα συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και θα βελτιώσουμε το μικροκλίμα και την ποιότητα ζωής των πολιτών", είπε ο βουλευτής.

Επίσης, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα να συμπεριληφθούν στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων και τα περιαστικά δάση. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η Χαλκίδα έχει αρκετούς λόφους και λοφίσκους περιμετρικά που είναι «γυμνοί». Η αναδάσωσή τους αφενός, θα αναβαθμίσει το φυσικό περιβάλλον και, αφετέρου, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η πόλη της Χαλκίδας μεγαλώνει, καθώς έχει ξεπεράσει τους 100.000 κατοίκους και οφείλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτήν την πρόκληση αυξάνοντας τους δασικούς πόρους. Με τις δασώσεις και τις αναδασώσεις θα αλλάξει η αισθητική όψη της πόλης και θα βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης».

 

 

Η Κάρυστος έχει δίκιο - Το ιδιοκτησιακό θα λυθεί

Δηλώσεις Ζεμπίλη που δηλώνει αισιόδοξος για οριστική δικαίωση

«Για πρώτη φορά θέσαμε το ιδιοκτησιακό ζήτημα της Καρύστου στη σωστή του βάση. Με μια ολιστική προσέγγιση και με νομικά επιχειρήματα και όχι αποσπασματικά», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον σταθμό εργαζομένων Χαλκίδας 96,5 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Αποστόλου.
 
«Στη συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ. Γιώργο Αμυρά, αναδείξαμε το θέμα με τρόπο συστηματικό και το θέσαμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, που εδράζεται σε ακράδαντα νομικά επιχειρήματα και στην λογική», συμπλήρωσε ο κ. Ζεμπίλης. 
Tο ζήτημα του ιδιοκτησιακού της Καρυστίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα, όπως επιχειρήθηκε κατά το παρελθόν, μέσω τροπολογίας ως ρουσφέτι, αλλά με ολοκληρωμένη νομοθετική ρύθμιση, καθώς παρόμοια προβλήματα συναντώνται και σε άλλες κυρίως νησιωτικές περιοχές, όπως τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες.

«Οι ιδιοκτήτες του Δήμου Καρύστου έχουν το δίκιο με το μέρος τους, καθώς υπάρχει πλούσια νομολογία από τα πολιτικά δικαστήρια όλων των βαθμών, που τους έχουν δικαιώσει. Έχουν στην κατοχή τους τίτλους ιδιοκτησίας 150 και 180 ετών, για τους οποίους φορολογούνται. Το ζήτημα είναι να μην ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι στα δικαστήρια, αλλά η Πολιτεία να αναγνωρίσει τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα κατά τρόπο οριζόντιο και δίκαιο», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας. «Είναι δε σημαντικό ότι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βρήκαμε ευήκοα ώτα, καθώς ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Αμυράς γνωρίζει αρκετά καλά και αγαπάει την Εύβοια και δεσμεύτηκε να δώσει οριστική λύση μέσω της σύστασης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα προετοιμάσει την ρυθμιστική παρέμβαση», συμπλήρωσε ο κ. Ζεμπίλης.

 

Η ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ

Δέσμευση Γ. Αμυρά για επιπλέον δυναμική ενίσχυση του δασικού πλούτου σε όλο το νομό

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Αμυράς δεσμεύτηκε να εντάξει την Εύβοια στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων, πέραν της περιοχής των 1620 m2 που προβλεπόταν μόνο στην Β/Κ Εύβοια. 

Περισσότερα...

Ελπίδες να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό Καρύστου

Θ. Ζεμπίλης και Γ. Μανώλης κατέθεσαν τροπολογία στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά 

 
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά, πραγματοποίησε και ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης. 

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ