ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ08022021

Παρ, 30 Ιουλ 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΔΙΠΛΟ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟ

Η Εύβοια έχει σήμερα υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς - Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες για την πιθανή αντιμετώπισή τους

 
Κώδωνα κινδύνου κρούουν ο Δήμος Χαλκιδέων και η Περιφέρεια Στερεάς για τη σημερινή ημέρα (αλλά και για τις επόμενες) γιατί σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τον Νομό Εύβοιας.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε συμβάντος, όπως και ο Δήμος που μάλιστα έχει ανοίξει και χώρους δροσιάς ώστε να καταφεύγουν όσοι δημότες τους χρειάζονται.

 

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται, ο Δήμος Χαλκιδέων θα διαθέσει κλιματιζόμενες αίθουσες για την προστασία των ευάλωτων πολιτών, από σήμερα, έως και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, θα παραμένουν ανοιχτοί, από ώρα 09:00 έως και ώρα 20:00 οι εξής χώροι:
 
4ο ΚΑΠΗ (7ου Συντάγματος Πεζικού 20) – Τηλ. Επικοινωνίας: 22210 75345
ΚΑΠΗ Νέας Αρτάκης (Αγίου Νικολάου 7) – Τηλ. Επικοινωνίας: 22210 41400
ΚΑΠΗ Βασιλικού (Αγίου Ιωάννη Ρώσσου) – Τηλ. Επικοινωνίας: 22210 55766
 
Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:
 
• Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 
• Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
 
• Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
 
• Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.
 

ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ "NATURA" ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑ;

Το θέμα έφτασε στη Βουλή με Ερώτηση του βουλευτή Αρσένη - Τι λέγει ο Σύλλογος Προστασίας

Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης θέτει σε πρώτο πλάνο την νόμιμη ή όχι, εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Καρυστία. 

Περισσότερα...

ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΑΝΑΣΑ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Δίδονται δύο ακόμη χρόνια λειτουργίας τους έως ότου εκδοθούν επιτέλους οι άδειες εκμετάλλευσης

 
Παράταση στη λειτουργία των λατομείων σχιστολιθικών πλακών Καρύστου, δίνεται με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. 
Η ανάγκη της σχετικής παράτασης του χρόνου συμμόρφωσης προέκυψε δεδομένης της απρόβλεπτης και σφοδρής διατάραξης της οικονομίας για δύο συνεχόμενα έτη, που συνεπάγεται η εμφάνιση και διάδοση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 καθώς και της δυσχερούς λειτουργίας όλων των παραγωγικών τομέων και διοικητικών υπηρεσιών. 
 
Με την προτεινόμενη διάταξη διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των λατομείων σχιστολιθικών πλακών στον ενδιάμεσο χρόνο και μέχρι την έγκριση των προβλεπόμενων από τη δασική νομοθεσία, τη νομοθεσία των λατομείων και την περιβαλλοντική νομοθεσία, μελετών και λοιπών δικαιολογητικών.
 
Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την κατέθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου, ενώ συνυπογράφει και ο βουλευτής Ν. Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης.
 
ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
 
Σήμερα, σε μια περιοχή όπου ουσιαστικά δεν υφίσταται εναλλακτική απασχόληση και οι 700 οικογένειες της νότιας Καρυστίας, εργάζονται και ζουν από τα λατομεία και τις μονάδες επεξεργασίας της τοπικής πέτρας, η εξορυκτική δραστηριότητα αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα για την επιβίωση της περιοχής.
 
Δυστυχώς μέχρι σήμερα ούτε τα Συμβούλια Ιδιοκτησίας Δασών (ΣΙΔ) έχουν εκδώσει αποφάσεις αναγνώρισης κυριότητας αλλά και ουδεμία άδεια εκμετάλλευσης έχει εκδοθεί στο ανωτέρω πλαίσιο με τις διαρκείς παρατάσεις των προθεσμιών.  Το αποτέλεσμα είναι τα λατομεία να εργάζονται χωρίς άδεια αρμοδίας αρχής και να μην αποδίδουν τα οφειλόμενα στην Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Η εκμετάλλευση των λατομείων σχιστολιθικών πλακών Καρύστου, αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα για την οικονομία της νότιας Καρυστίας, από αρχαιότατων χρόνων μέχρι σήμερα. Ο Στράβων γράφει για τους περίφημους «καρυστικούς κίονες» ενώ η εντατική εξόρυξη συνεχίστηκε με την ίδια ένταση τόσο στην ρωμαϊκή αλλά και στη σύγχρονη εποχή. 
 
Tα προϊόντα της εκμετάλλευσης, το Καρυστινό μάρμαρο και η πλάκα Καρύστου, παραμένουν αναλλοίωτα μέσα στους αιώνες με χαρακτηριστικά παραδείγματα κατασκευών που αντέχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η κύρια περιοχή λατόμευσης ήταν αλλά και συνεχίζει να εκτείνεται στους δυτικούς πρόποδες της Όχης και στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Αγίου Δημητρίου της περιφέρειας Μαρμαρίου.

Δήμος Κυμης: Υπέρ του ρεαλισμού στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Συζήτηση είχαμε και πάλι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου για τις ανεμογεννήτριες.

Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Καλετζίου, με ομόφωνη απόφασή του, έχει ταχθεί κατά της εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών, στις ήδη 19 εγκατεστημένες, στην περιοχή του και ζητά από το Δήμο να συνδράμει, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Περισσότερα...

Το Σάββατο θα καθαριστούν δυο παραλίες της Εύβοιας

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των τοπικών Δήμων, το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 καθαρίζει παραλίες στο Νότιο Ευβοϊκό.
 

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ