ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ05312020

Παρ, 29 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

▶Κάρυστος: Καμία αδειοδότηση για Αιολικό Πάρκο στον Δήμο

Το δημοτικό συμβούλιο Καρύστου κατά πλειοψηφία, επικαιροποίησε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και απαιτεί να μην γίνει καμία επιπλέον αδειοδότηση Αιολικού Πάρκου στον Δήμο Καρύστου, διότι η περιοχή έχει υπερκορεστεί.

Περισσότερα...

▶ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Όχι στην απειλή του περιβάλλοντος από Αιολικά Πάρκα

Η περιφερειακή αρχή καταψήφισε το σχέδιο ψηφίσματος, που κατάθεσε η παράταξή, “Στερεά Υπεροχής”, για το νέο περιβαλλοντικό νόμο.

Η περιφερειακή αρχή, εντούτοις, πήρε διαφορετική θέση, με την απάντησή της, για το Αιολικό Πάρκο της Σκύρου.
Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, μιλώντας εκ μέρους της περιφερειακής αρχής,  δήλωσε συμπαράσταση στον αγώνα της Σκυριανής κοινωνίας, αποδέχθηκε και επικαιροποίησε με την τοποθέτησή του, την  ομόφωνη αρνητική απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ως προς την Περιβαλλοντική αδειοδότηση του συγκεκριμένου  έργου, που ελήφθη στις 14 Νοεμβρίου 2011 και ανέλαβε τη δέσμευση για τις επιβεβλημένες θεσμικά πολιτικές παρεμβάσεις προς την αδειοδοτούσα Αρχή.

Περισσότερα...

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για Αιολικό Πάρκο στην Σκύρο

Τι δηλώνει ο βουλευτής και πρώην δήμαρχος του νησιού Μ. Χατζηγιαννάκης

Εδώ και 15 χρόνια ο Σκυριανός λαός αντιδρά στην εγκατάσταση ενός τεράστιου αιολικού πάρκου στο νότιο τμήμα του νησιού.

Περισσότερα...

▶Ψαχνά: Πρώτο όχι σε νέο Αιολικό Πάρκο

Αρνητική θεση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Δήμο.

Όλοι δήλωσαν την αντίθεσή τους. Σε αυτό επίσης που συμφώνησαν, ήταν στην πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία και θα χειριστεί το θέμα, θα κάνει επαφές με συνεταιρισμούς και προέδρους κοινοτήτων, θα παρακολουθεί το θέμα και θα έρχεται και σε επαφή με δικηγόρο ο οποίος θα αναλάβει την υπόθεση. 

Περισσότερα...

Νέα πτώση ανεμογεννήτριας

Στη Νότια Εύβοια στη θέση Γκούρι Μάδι, κοντά στο Μαρμάρι, ο ρότορας και τα πτερύγια ανεμογεννήτριας κατέρρευσαν υπό συνθήκες άπνοιας, χωρίς ευτυχώς άλλες συνέπειες.

Ως γνωστόν αυτό δεν ήταν το πρώτο ανάλογο συμβάν. Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο είχαμε ανεμογεννήτριες να σπάνε από τον αέρα αρκετά κοντά στο χωριό Κατσαρώνι.

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ