ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ07022020

Πεμ, 02 Ιουλ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Μη λειτουργική η παλια αγορα

Μη λειτουργική η παλια αγορα

Δήμος Χαλκιδέων για τη Δημοτική Αγορά

Μη λειτουργική
η παλια αγορα

στις σύγχρονες συνθήκες εμπορίου

 

 

 

 

 

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, εξακολουθεί να συλλέγει ηλεκτρονικά υπογραφές με κύριο στόχο τη διάσωση, αποκατάσταση και επαναλειτουργία της, ενώ πρόσφατα έστειλε επιστολή-δελτίο τύπου στον Δήμο, ζητώντας από την δημοτική αρχή να φροντίσει την φύλαξη του χώρου κατά πλιατσικολόγων που μπαίνουν ανεμπόδιστοι στον χώρο της Αγοράς. Ο Δήμος Χαλκιδέων έδωσε την απάντηση του, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη και την τάξη στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς. Ταυτόχρονα, σχετικά με την τύχη της, ο Δήμος προέβη και σε μερικές σκληρές δηλώσεις.

 

Η Πρωτοβουλία Πολιτών
Η Πρωτοβουλία Πολιτών υπερασπίζεται την Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας ως μοναδική στην Ελλάδα, καθώς αποτελείται από μία αγορά «μέσα» σε μια άλλη αγορά Κτίστηκε το 1885 με οικοδομικό υλικό από τα κατεδαφισμένα τείχη της πόλης και ολοκληρώθηκε το 1887. Επεκτάθηκε το 1935 και είχε κριθεί μνημείο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Περιφερειακό Τμήμα Εύβοιας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κ.ά. Για τυπικούς λόγους το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την Απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Νέα απάντηση Δήμου Χαλκιδέων
Ο Δήμος Χαλκιδέων διευκρίνισε ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση σήμερα για την αποτροπή της από χρόνια εγκατεστημένης εικόνας «ντροπής» της Δημοτικής Αγοράς, αποτελεί αντίδραση με χρονοκαθυστέρηση.
Επίδειξη ευαισθησίας όψιμη, δηλαδή «σε χρόνο πολύ μεταγενέστερο από τον πρέποντα». Ο Δήμος ερωτά ευθέως αν αυτοί που θεωρούν διατηρητέο μνημείο τη Δημοτική Αγορά και ενδιαφέρονται για το μέλλον της, που βρίσκονταν και πως αντέδρασαν όταν επί χρόνια οι ενοικιαστές-χρήστες της αλλοίωναν ολοκληρωτικά το σύνολο των προσόψεών, της μορφής και των χαρακτηριστικών της;

Ο Δήμαρχος κάτοικος «υποβαθμισμένης περιοχής»
Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι, ο Δήμαρχος, πέραν της ιδιότητάς του, αποτελεί γέννημα-θρέμμα της περιοχής της Δημοτικής Αγοράς. Και ως γνωστόν, έχει επιλέξει να κατοικεί σ’ αυτήν την «υποβαθμισμένη» γειτονιά του κέντρου αντί να μετακομίσει σε κάποια από τις «αναβαθμισμένες» περιοχές της πόλης. Κατά συνέπεια, ζει και συναισθάνεται καθημερινά το δράμα της Δημοτικής Αγοράς. Και αντιλαμβάνεται, όπως σχεδόν στην ολότητά τους πολίτες και φορείς της πόλης, ότι η διαιώνιση του καθεστώτος της Δημοτικής Αγοράς, όσο και να εξωραϊστεί η εικόνα της, θα πληγώνει όλο και περισσότερο την πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ