ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06232021

Τρι, 22 Ιουν 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ▶Έλενα Βάκα: Η γραφειοκρατία φρενάρει την Αυτοδιοίκηση Παρέμβαση της Δημάρχου Χαλκιδέων στη Συνέλευση του ΦοΔΣΑ

▶Έλενα Βάκα: Η γραφειοκρατία φρενάρει την Αυτοδιοίκηση Παρέμβαση της Δημάρχου Χαλκιδέων στη Συνέλευση του ΦοΔΣΑ

Το παρών στη Συνέλευση του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ΑΕ έδωσε και η νέα Δήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα. 

Στην τοποθέτηση της η Έλενα Βάκα εξέφρασε τη διαφωνία της για την αύξηση της τιμολόγησης των Δήμων και του ποσού που θα κληθούν να καταβάλουν για το έτος 2020 στον φορέα, λόγω του περιβαλλοντικού τέλους που επιβάλλεται από την πολιτεία: «Η πολιτεία οφείλει να δώσει λύσεις, ειδικά ως προς τα γραφειοκρατικά ζητήματα για την εξέλιξη όλων των διαδικασιών και των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στους Δήμους και στη συνέχεια να επιβάλλει τέλη, ελπίζοντας ότι ο νέος Υπουργός θα λύσει το υφιστάμενο πρόβλημα. Οι Δήμοι ήδη πληρώνουν πολλά και με την αύξηση του τιμολογίου τους αρκετοί από αυτούς, όπως και ο Δήμος Χαλκιδέων, θα έχουν πρόβλημα ως προς τη σύνταξη των προϋπολογισμών τους.»
Τέλος, η  Έλενα Βάκα πρότεινε να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του ΦοΔΣΑ για το έτος 2020 χωρίς να περιλαμβάνει στα έσοδα το περιβαλλοντικό τέλος, θέση η οποία υποστηρίχθηκε κι από άλλους Δημάρχους και τελικά έγινε δεκτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ