ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ08152020

Παρ, 14 Αυγ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Από τα 96.100 στρέμματα γης που κάηκαν στην Ελλάδα, στο νησί είχαμε πέντε πυρκαγιές με 44.000 στρέμματα να καίγονται - Τα 12.570 κωνοφόρα δάση
Η Εύβοια πλήρωσε φέτος βαρύ τίμημα από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στo έδαφός της αφού οι πέντε που ξέσπασαν εδώ,  αφορούσαν εκτάσεις ίσες με όλες τις υπόλοιπες της χώρας.
Τα στοιχεία που συνέλεξε το Κέντρο δορυφορικής παρακολούθησης φυσικών καταστροφών Beyond του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατά τη διάρκεια αυτού του εννεαμήνου είναι εντυπωσιακά: οι Νομοί Εύβοιας και Βοιωτίας ήταν οι περιοχές όπου οι πυρκαγιές είχαν τη μεγαλύτερη συχνότητα εκδήλωσης.
Η Εύβοια φέτος κάηκε πέντε φορές χάνοντας 12.570 στρέμματα δάσους - όταν συνολικά σε όλη τη χώρα κάηκαν 14.400 - ενώ στον Νομό Βοιωτίας εκδηλώθηκαν τρεις μεγάλες φωτιές κάνοντας στάχτη 10.000 στρέμματα.
Σε όλη τη χώρα, η έκταση πρασίνου που κάηκε είναι ίση με το νησί της Σαλαμίνας ή τη Σκόπελο. Αυτή είναι η έκταση που έχει απολέσει από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα η Ελλάδα εξαιτίας των πυρκαγιών.
Στο μεταξύ η συχνότητα των πυρκαγιών στον νομό μας, φαίνεται να οφείλεται σε διαχρονικές αβλεψίες και παραλείψεις όπως η έλλειψη παρακολούθησης των δασών, η μη απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών από τους Δήμους, οι ξύλινες κολώνες της ΔΕΗ  κ.α.