ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ01152021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ένταση στη συνεδρίαση ΦΟΔΣΑ για ΧΥΤΑ Χαλκίδας

Ένταση στη συνεδρίαση ΦΟΔΣΑ για ΧΥΤΑ Χαλκίδας

Μετά από αντιδράσεις των Δημάρχων της Εύβοιας, αναβλήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ στην Θήβα και συγκεκριμένα η συζήτηση του θέματος για τον ΧΥΤΑ Χαλκίδας. 

Όπως είναι γνωστό, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι το εάν αντέχει άλλα απορρίμματα.

Για τον ΧΥΤΑ Χαλκίδας ο Γενικός Συντονιστής, Χαράλαμπος Τσοκανής, που συγκεντρώνει απορρίμματα από δήμους Ερέτριας και Διρφύων Μεσσαπίων, πρότεινε τη μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας.
Η λύση αυτή βρήκε αντίθετους τους δημάρχους λόγω της απόστασης, του επικίνδυνου οδικού δικτύου και της αύξησης του κόστους που θα μετακυλιστεί στους δημότες τους.
Η δήμαρχος Χαλκίδας Έλενα Βάκα, έκανε λόγο για παράταση ζωής του ΧΥΤΑ Χαλκίδας, ενώ τη μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ της Θήβας, πρότεινε ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. Αντίθετος με τη μεταφορά στην Ιστιαία και ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, ενώ αρνητικός να δεχθεί τα σκουπίδια των παραπάνω δήμων, ήταν ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς