ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ01152021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ▶ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Όχι στην απειλή του περιβάλλοντος από Αιολικά Πάρκα

▶ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Όχι στην απειλή του περιβάλλοντος από Αιολικά Πάρκα

Η περιφερειακή αρχή καταψήφισε το σχέδιο ψηφίσματος, που κατάθεσε η παράταξή, “Στερεά Υπεροχής”, για το νέο περιβαλλοντικό νόμο.

Η περιφερειακή αρχή, εντούτοις, πήρε διαφορετική θέση, με την απάντησή της, για το Αιολικό Πάρκο της Σκύρου.
Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, μιλώντας εκ μέρους της περιφερειακής αρχής,  δήλωσε συμπαράσταση στον αγώνα της Σκυριανής κοινωνίας, αποδέχθηκε και επικαιροποίησε με την τοποθέτησή του, την  ομόφωνη αρνητική απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ως προς την Περιβαλλοντική αδειοδότηση του συγκεκριμένου  έργου, που ελήφθη στις 14 Νοεμβρίου 2011 και ανέλαβε τη δέσμευση για τις επιβεβλημένες θεσμικά πολιτικές παρεμβάσεις προς την αδειοδοτούσα Αρχή.

Μάλιστα τόνισε πως: «Την ίδια ακριβώς γραμμή προτιθέμεθα να κινηθούμε και σε αντίστοιχες περιπτώσεις που θα απειλήσουν το περιβαλλοντικό απόθεμα και την τουριστική προοπτική της Περιφερειακής μας Ενότητας».
H "Στερεά Υπεροχής" σχολιάζει σχετικά:
"Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει, την πολιτική στάση της περιφερειακής αρχής, απέναντι στα δύο ζητήματα, με το δικό του σκεπτικό και τη δική του οπτική γωνία.
Είναι όμως, παρήγορο και ταυτόχρονα αισιόδοξο το μήνυμα, που εξέπεμψε η Περιφέρεια, με τη συγκεκριμένη απάντηση, για τις όποιες επίδοξες επιχειρηματικές ενέργειες, μεθοδεύονται ερήμην των τοπικών κοινωνιών.
Οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε μέσο, το Περιβάλλον που ζουν καθώς και την ποιότητα ζωής τους.
Όσοι πιστεύουν, ότι οι πολίτες της  περιφέρειάς μας, θα αποδεχθούν  παθητικά τη μοίρα τους, είναι βαθιά νυχτωμένοι και πολύ γελασμένοι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ