ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07232021

Παρ, 23 Ιουλ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ “Η ΔΙΡΦΥΣ” ζητά παρέμβαση ΓΕΕΘΑ για ανεμογεννήτριες

“Η ΔΙΡΦΥΣ” ζητά παρέμβαση ΓΕΕΘΑ για ανεμογεννήτριες

Επιστολή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ απέστειλε ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Στενής “Η ΔΙΡΦΥΣ” για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Δίρφυ.

Σε αυτήν αναφέρει: Όπως και εσείς γνωρίζετε σχεδιάζεται η επέκταση αιολικών πάρκων σχεδόν σε όλη τηνΕύβοια. Τελευταία ο σχεδιασμός προβλέπει περιοχές του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Ερέτριας,Διρφύων-Μεσσαπίων.

Στην περιοχή του Δήμου μας, Διρφύων- Μεσσαπίων- οροσειρά Διρφύος, σχεδιάζεται η τοποθέτηση 59 ανεμογεννητριών 3MW ισχύος, 27 εκ των οποίων θα τοποθετηθούν σε όλο το μήκος της κορυφογραμμής του Ξηροβουνίου και του διάσελου της Δίρφυς.
Οι ύψους 180 μέτρων ανεμογεννήτριες θα δημιουργήσουν πέραν της όποιας περιβαλλοντικής καταστροφής έναν αόρατο άκρως επικίνδυνο και απροσπέλαστο εναέριο φράχτη, εμπόδιο στη διέλευση των πολεμικών αεροσκαφών που σχεδόν καθημερινά διέρχονται από το σημείο αυτό προκειμένου να αντιμετωπίσουν και αναχαιτίσουν τις έξωθεν απειλές.
Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θυσιάζει την φύση και το περιβάλλον , ας μην επιτρέψουμε να γίνει εμπόδιο και για την προστασία της χώρας μας ,ας μην επιτρέψουμε την αυτοκαταστροφή μας". Και η ανακοίνωση καταλήγει:
"Αξιότιμε Αρχηγέ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που σας δίνει ο νόμος καθώς και σε αυτά των καθηκόντων σας παρακαλούμε να υψώσετε το θεσμικό ανάστημά σας και να σταθείτε εμπόδιο στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών προκειμένου να διασφαλιστεί πρωτίστως η εθνική άμυνα σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος".