ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ10062022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ανεμογεννήτριες στην περιοχή των Στύρων

Ανεμογεννήτριες στην περιοχή των Στύρων

Διαμαρτυρία Συλλόγου προς τον κ. Κελαϊδίτη

O Σύλλογος Προστασίας Καρυστίας διαμαρτύρεται για την άδεια που έδωσε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, για την μεταφορά των ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή των Στύρων, παρά την απόφαση των Κοινοτικών Συμβουλίων που είχα θέσει να μην γίνει καμία εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων.
 
Όπως αναφέρουν με επιστολή τους προς τον κ. Κελαϊδίτη την π. Πέμπτη ήταν σταθμευμένα στον εργοταξιακό δρόμο ΣΤΥΡΑ-ΠΟΡΤΟ ΛΑΦΙΑ, στην είσοδο από Στύρα, 3 φορτηγά βαρέως τύπου μεταφοράς εξαρτημάτων ανεμογεννητριών και ένας γερανός. Αναφέρουν λοιπόν: 
"Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας χορηγεί κατ΄ εξαίρεση άδειες σε εταιρείες μεταφοράς ανεμογεννητριών, παρά τις ομόφωνες αποφάσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων Στύρων και Νέων Στύρων που αιτούνται προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το αντίθετο.
 
Επισημαίνουμε ότι ο ως άνω δρόμος δεν έχει παραδοθεί από εσάς στην κυκλοφορία για χρήση κατοίκων και επισκεπτών – κάτι που θα βοηθούσε στην ανάπτυξη της Νότιας Εύβοιας- και είναι το λιγότερο λυπηρό να παραχωρείται προς χρήση ορισμένων εταιρειών παραβλέποντας τους πραγματικούς κινδύνους που εγκυμονούν από την κίνηση ειδικά μεγάλων οχημάτων, σε έναν υπό κατασκευή δρόμο.
 
Κλείνοντας, θα αναφέρουμε ότι δεν είναι δυνατόν να καταδικάζονται τα Στύρα και τα Κάψαλα να ζουν μέσα σε σκόνη γι αυτό το μεγάλο ζητούμενο είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή και την παράδοση του δρόμου και μέχρι τότε να μην επιτρέπεται να κυκλοφορεί σε αυτόν κανενός τύπου όχημα".