ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ02082023

Τετ, 08 Φεβ 2023 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΙΝΑΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ

ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΙΝΑΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ

Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2015 φέρνει σερί βραβείων ενώ μετέτρεψε το Λιμάνι σε πρωταγωνιστή

Μια ακόμη «γαλάζια σημαία» σε ένα τουριστικό λιμάνι όπως της Λιναριάς στη Σκύρο, υπογραμμίζει την προσήλωση και τη διαρκή προσπάθεια το Λιμάνι να πρωταγωνιστεί.
Στο λιμάνι της Σκύρου, κάθε αρχή του καλοκαιριού η υπάρχουσα γαλάζια σημαία δίνει την θέση της στην νέα σημαία της χρονιάς. Στην τελετή ύψωσης της σημαίας, το κύριο συναίσθημα είναι η χαρά για την συνεχή θωράκιση της ποιότητας των εγκαταστάσεων της ασφάλειας και του περιβάλλοντος.
 
Όλα τα παραπάνω οφείλονται στη  «χρυσή» συνεργασία μεταξύ της Ειδικής Ακαδημαϊκή Μονάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου.

Επικεφαλής του Skyros Project είναι η Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και ΕκπαίδευσηςΚωνσταντίνα Σκαναβή και ο Πρόεδρος του ΛΤ Σκύρου Κυριάκος Αντωνόπουλος. Η έναρξη του προγράμματος σηματοδοτήθηκε στο δημόσιο Λιμένα της Λιναριάς, στη Σκύρο, το καλοκαίρι του 2015.

Η ίδρυση του Skyros Project εισάγει ένα νέο τρόπο πρακτικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αγωγής υγείας όπου οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχοντες δρουν και ως εκπαιδευτές πολιτών, προωθώντας υπεύθυνη περιβαλλοντική συμπεριφορά. Το λιμάνι γίνεται εργαλείο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και προώθησης υγείας όπου μέσα από το πρόγραμμα η θεωρία γίνεται πράξη σε πραγματικές συνθήκες.

Έτσι έχει γίνει... συνήθεια πια μια πολυσχιδής και συστηματική βράβευση του λιμανιού που πηγάζει από τις δράσεις του πολυβραβευμένου προγράμματος  SKYROS Project. Τουριστικά και Θαλάσσια Παρατηρητήρια, Ημερήσια παιδική Περιβαλλοντική Κατασκήνωση, προβολές & παρουσιάσεις, περιβαλλοντική φροντίδα και εκπαίδευση, Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών και εργαστήρι TRASH ART έχουν τη βάση τους στο Λιμάνι της Σκύρου. 
 
Μαζί με τον άρτιο λιμενικό εξοπλισμό και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες η περιβαλλοντική μέριμνα και εκπαίδευση αποτελούν το συνδυασμό που παρέχει μέσω της Γαλάζιας Σημαίας την πιστοποίηση της ποιότητας. Το Skyros Project έχει συμβάλλει τα μέγιστα, αποδεικνύοντας πως κάθε τουριστική υπηρεσία είναι ατελής χωρίς την παράλληλη περιβαλλοντική μέριμνα και εκπαίδευση.