ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΣΚΥΡΟΥ

ΙΣΧΥΡΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΣΚΥΡΟΥ

Μεγάλη συγκέντρωση φορέων και πολιτών - Τι αναφέρει ψήφισμα που δόθηκε στη Μονή Μεγίστης Λαύρας

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σχεδίων της εγκατάστασης στη Σκύρο βιομηχανικού σταθμού ανεμογεννητριών των επενδυτών και της Μονής Μεγίστης Λαύρας.
 
Φορέις και κάτοικοι της Σκύρου αποδοκίμασαν την εμπλοκή της Μεγίστης Λαύρας στα επενδυτικά και επιχειρηματικά σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Όρος «Κόχυλας» στη Νότια Σκύρο. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΚΥΡΟΣ S.O.S. στο Μετόχι του Αγ. Γεωργίου.
 
Το μήνυμα πως η Σκύρος δεν θα επιτρέψει την οικολογική και οικονομική καταστροφή της από τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις των ανεμογεννητριών μετέφεραν με τις δηλώσεις τους ο Δήμαρχος Σκύρου, κ. Νικόλαος Μαυρίκος, οι επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων κύριοι Γιώργος Λαμπαθάκης, Κυριάκος Αντωνόπουλος και Δημήτριος Φτούλης, ο βουλευτής Ευβοίας κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης και από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Ευγενικός και κ. Μιχάλης Καραμπίνης.
 
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, επιτροπή αποτελούμενη από το Δήμαρχο, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ, μετέβησαν στο Μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου, όπου συνάντησαν τον ηγούμενο προκειμένου να του παραδώσουν το κείμενο διαμαρτυρίας της Σκύρου προς την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγ. Όρους.
 
Το ψήφισμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου όρους Εντέκα Α.Ε.», έως σήμερα, 17 χρόνια μετά, είναι διπλό:
 (α) προσπαθεί να μετατρέψει ένα κληροδότημα που προήλθε από τη Σκύρο προς αυτήν, σε μία οικολογική και οικονομική καταστροφή για το νησί και
 
 (β)  Αγνοεί επιδεικτικά την καθολική αποδοκιμασία των φορέων και κατοίκων της Σκύρου σε αυτό το έργο, εκπεφρασμένη με αναρίθμητες υπογραφές, ψηφίσματα, αποφάσεις, επιστολές και συγκεντρώσεις και αρνείται κατόπιν πολλών προσκλήσεων να συνδιαλλαγεί μαζί τους.