ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι03212023

Δευ, 20 Μαρ 2023 10pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΕΓΝΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΚΑΣ ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΥΟ ΑΙΟΛΙΚΩΝ

ΣΤΕΓΝΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΚΑΣ ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΥΟ ΑΙΟΛΙΚΩΝ

Αφορούν επενδύσεις στην Αυλίδα και στο Γεροβουνό - Δικαίωση της κυριακάτικης κινητοποίησης για το θέμα

Με ομόφωνη απόφασή του, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) απέρριψε τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε δύο περιοχές της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα η απόφαση του ΚΑΣ ήταν αρνητική για την εγκατάσταση αιολικών σταθμών τόσο στην περιοχή της Αυλίδας (όπου υπάρχει το αρχαίο διατείχισμα), όσο και στο Γεροβουνό, της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, δίπλα ακριβώς από την Αρχαία Κήρινθο.

Με την απόφαση του ΚΑΣ δικαιώθηκε ο αγώνας πολιτών, Συλλόγων και Φορέων που αγωνίστηκαν για να σωθούν τα βουνά και οι αρχαιολογικοί χώροι από τις ανεμογεννήτριες. 
 
Θυμίζουμε ότι έγινε μεγάλη κινητοποίηση την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στην Αυλίδα ενόψει της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου , με θέμα την έγκριση ή μη των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορούν τα έργα ΑΣΠΗΕ (Αιολικοί Σταθμοί) ΑΥΛΙΔΑ 1 και ΑΥΛΙΔΑ 2.

Συμμετείχαν πολλοί πολίτες, ο σύλλογος ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, το Θέατρο Χαλκίδας, ο Σύλλογος Δρομέων Εύβοιας, ο Σύλλογος Αναγέννηση Αγίου Νικολάου, ο Γεωργικός Πιστωτικός Συνεταιρισμός Δροσιάς, ο Σύλλογος Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα, η Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης, η Ομάδα για την διάσωση του Κολοβρέχτη, η ομάδα Περιηγητές, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελευσίνας, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ανδρονιάνων Δένδρων Κύμης.

Επίσης, εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Εύβοιας, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης – Δημ. Σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων, η πρόεδρος της ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χαλκίδας, εκπρόσωπος από την Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ, από την Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (μέλος ΟΓΕ).

Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετείχε εκπρόσωπος του Δήμου Χαλκιδέων, ο αντιδήμαρχος Ανθηδόνας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος Αυλίδας.