ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι03212023

Δευ, 20 Μαρ 2023 10pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Καυστική παρέμβαση της Έλενας Βάκα στην πρώτη συνεδρίαση της ΔΕΠ - Πως περιέγραψε με λίγες φράσεις την στασιμότητα

"Η Στερεά Ελλάδα έχει αποτύχει πλήρως στο θέμα των αναπτυξιακών έργων που έχουν σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν έχουμε ενταγμένη τη ΜΕΑ της Χαλκίδας, δεν έχουμε ενταγμένο το κύτταρο της Θήβας, δεν έχουμε ενταγμένη τη ΜΕΑ της Λαμίας και δεν λειτουργεί η ΜΕΒΑ της Άμφισσας".
Καταπέλτης ήταν η Έλενα Βάκα στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Σχηματάρι, όπου συμμετείχε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και κατά την τοποθέτησή της αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «πρέπει να απασχολεί την ΠΕΔ και όλους τους αιρετούς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».
 
Η Έλενα Βάκα ήταν καυστική όταν εξήγησε πως ναι μεν δεν θα αναφερθεί σήμερα σε ευθύνες, "αλλά σε όλη την Ελλάδα δημοπρατούνται ΜΕΑ κι εμείς εδώ θεωρούμε επιτυχία αν πάρουμε την ΑΕΠΟ για το κύτταρο της Θήβας, το οποίο υποτίθεται ότι θα ήταν έτοιμο το καλοκαίρι του 2022". Τέλος δεν κρύφτηκε απεναντι στην σκληρή αλήθεια όταν είπε: "Είμαστε στο σημείο μηδέν και πρέπει να αναλάβουμε συντονισμένη πρωτοβουλία ως ΠΕΔ.".
 
Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ήταν η πρώτη της χρονιάς και έγινε με θέματα τον απολογισμό του 2022 και τον προϋπολογισμό του 2023 καθώς και το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων μετά και τις νεότερες αρνητικές εξελίξεις.
 
Θυμίζουμε ότι ο ΧΥΤΑ Χαλκίδας εξυπηρετεί τους Δήμους Χαλκιδέων, Διρφύων-Μεσσαπίων, Κύμης-Αλιβερίου, Ερέτριας και Καρύστου. Ο χρόνος ζωής του τέλειωσε τον Ιούλιο του 2021, αναγκάζοντας τον Δήμο Χαλκιδέων να συντάξει σχετική μελέτη για να προχωρήσει σε απαραίτητα έργα αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να μπορεί ο ΧΥΤΑ να δεχθεί μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών.
Στη συνέχεια υπήρξε η σκέψη να γίνει διαγωνισμός και να εγκατασταθεί σε χώρο 17 στρεμμάτων (ιδιοκτησίας του δήμου) δίπλα στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας μία ιδιωτική Κινητή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΚΜΕΑ). Στη μονάδα αυτή να γίνεται διαλογή των απορριμμάτων, θα αφαιρούνται τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα υπολείμματα θα πηγαίνουν προς ταφή στο ΧΥΤΑ Θήβας.
Με λίγα λόγια υπάρχει ένας άγονος αγώνας να αντιμετωπιστεί η κατάσταση των απορριμμ΄σατων αλλά αυτόε δεν αρκεί. και η κυρία Έλενα Βάκα δεν κρύβεται από την αλήθεια
- Στην εκδήλωση της ΔΕΠ χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Καρπενησίου και Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος και παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.