ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ09222021

Τετ, 22 Σεπ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανασύνταξη της Εύβοιας μέσα από τον Τουρισμό

Ο Σταύρος Μπένος παρουσίασε στο κ. Κικίλια το ολιστικό σχέδιο για το νομό 

Αιχμή του δόρατος για την ανασύνταξη της Εύβοιας θα είναι ο Τουρισμός. Αυτό ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Επιτροπής για το σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, Σταύρος Μπένος, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.
Ο κ. Μπένος παρουσίασε στον κ. Κικίλια ένα ολιστικό και ανθρωποκεντρικό σχέδιο, με κορυφαίο πυλώνα του τον τουρισμό, καθώς -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- είναι το όχημα που θα δώσει την ελπίδα για την αναγέννηση της περιοχής.
 
Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού ευχαρίστησε τον κ. Μπένο για την παρουσίαση του σχεδίου και ανακοίνωσε την αύξηση του κονδυλίου για την τουριστική καμπάνιας του 2022 για την Εύβοια, από 1,5 σε 2 εκατομμύρια ευρώ.
 
Στη δήλωση του ο κ. Κικίλιας σημείωσε τα έξης: «Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε την Εύβοια και τους συμπολίτες μας εκεί. Γι' αυτό, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό φυσικά, θα αυξήσουμε την τουριστική καμπάνια για το 2022, από τους πρώτους κιόλας μήνες του χρόνου, από 1,5 σε 2 εκατομμύρια ευρώ για την Εύβοια, λανσάροντας παράλληλα και δέκα οριζόντιες δράσεις για το τουριστικό προϊόν στην Εύβοια, σε μια προσπάθεια να τονώσουμε τη μέση ελληνική οικογένεια, τους ανθρώπους που ασχολούνται γύρω από το τουριστικό προϊόν, ξενοδόχους, ξενοδοχοϋπάλληλους και τα συναφή επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, δηλώνοντας έμπρακτα το "παρών".
 
Ελπίζουμε ότι σε αυτόν τον ορίζοντα, σε αυτό το χρονικό διάστημα θα είναι ήδη ορατά τα αποτελέσματα μιας πρώτης προσπάθειας που γίνεται, ολικής αναμόρφωσης της περιοχής, μετά τη ζημιά που είχαμε φέτος το καλοκαίρι.».
 
Από την πλευρά του, ο κ. Μπένος τόνισε: «Είχαμε μια πάρα πολύ ωραία συζήτηση, το επίκεντρο της οποίας προέρχεται από την επιθυμία του πρωθυπουργού να σχεδιάσουμε όλοι μαζί, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, ένα σχέδιο ολιστικό και ανθρωποκεντρικό. Ενα σχέδιο που θα το σχεδιάσουμε όλοι μαζί και θα αφορά όλους τους πολίτες της περιοχής. Αυτός είναι ο ορισμός του ολιστικού και του ανθρωποκεντρικού.
 
Αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτό το σχέδιο που θα έχει δέκα πυλώνες, ο πυλώνας του τουρισμού είναι κορυφαίος. Και θα έλεγα ότι θα είναι και το όχημα που θα δώσει την ελπίδα, θα δώσει τις ανάσες, είναι εμπροσθοβαρές, θα ξεκινήσει πρώτος και θα δώσει για όλους ένα δείγμα γραφής για αυτό το οραματικό σχέδιο που ετοιμάζουμε, με στόχο η περιοχή αυτή να αναγεννηθεί. Να γίνει ό,τι λέγανε και στην πατρίδα μου, υπουργέ. Μετά από έξι μήνες λέγανε "σεισμός, σωσμός". Και αυτό θα επιδιώξουμε να επιτύχουμε και τώρα, μέσα από αυτή τη μεγάλη καταστροφή. Γιατί οι καταστροφές, οι κρίσεις εμπεριέχουν και την αναγέννηση και την ελπίδα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

ΤΖΙΡΟΣ 94 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Οι 2.595 επιχειρήσεις της Εύβοιας με διπλογραφικά βιβλία, είδαν σοβαρή ανάκαμψη που όμως διακόπηκε τον Αύγουστο λόγω πυρκαγιών

 Δυναμική επανεκκίνηση του τουρισμού τον Ιούλιο δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τόσο στα καταλύματα όσο και στην εστίαση. Ο τζίρος στον κλάδο των καταλυμάτων ήταν τον φετινό Ιούλιο σχεδόν τετραπλάσιος από αυτόν του περυσινού Ιουλίου και σχεδόν τριπλάσιος από τον αντίστοιχο του Ιουνίου. 
Στον κλάδο της εστίασης καταγράφηκε επίσης σημαντική αύξηση, όχι όμως στα επίπεδα του κλάδου των καταλυμάτων. 
Στην Εύβοια, 723 Επιχειρήσεις Καταλυμάτων έκαναν τζίρο 19.321.803 ευρώ ποσοστό 
0,81% στον εθνικό μας τζίρο.
Στην Εστίαση είχαμε 1.872 επιχειρήσεις που έκαναν τζίρο 73.654.507 ευρώ και είχαν ποσοστό 1,80% στον εθνικό τζίρο. 
Δυστυχώς αυτή η εκκίνηση ανάκαμψης στο νομό διακόπηκε τον Αύγουστο από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ωστόσο υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα επιστρέφει σιγά - σιγά ο τζίρος τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Σημείωση ότι μιλάμε μόνο για επιχειρήσεις που έχουν διπλογραφικά βιβλία και κρατούν στατιστικά.
 
Πανελλαδικά πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων του κλάδου καταλυμάτων που έχουν υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων (σ.σ. μόνο για αυτές υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση) διαμορφώθηκε τον Ιούλιο του 2021 σε 933,87 εκατ. ευρώ έναντι 282,75 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020, καταγράφοντας αύξηση 230,3%. 
Τον Ιούνιο του 2021 ο τζίρος των επιχειρήσεων αυτών είχε διαμορφωθεί σε 361,08 εκατ. ευρώ. Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2020 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2021 σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2020 παρατηρήθηκε στη Μύκονο (622,5%) και η μικρότερη (161,7%) καταγράφηκε στην Κω. 
Σε απόλυτους αριθμούς, ο υψηλότερος τζίρος καταγράφηκε τον Ιούλιο στην Αττική (213,25 εκατ. ευρώ έναντι 106 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2021 και 78,56 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2020) και ακολουθεί η Ρόδος, όπου οι επιχειρήσεις του κλάδου καταλυμάτων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων είχαν κύκλο εργασιών τον φετινό Ιούλιο 120,68 εκατ. ευρώ. 
Στην τρίτη θέση βρέθηκε το Ηράκλειο Κρήτης, με τον τζίρο στον κλάδο καταλυμάτων να ανέρχεται τον φετινό Ιούλιο σε 996,66 εκατ. ευρώ.
Για τις επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών εστίασης με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2021 ανήλθε σε 181,89 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 42,8% σε σχέση με τον Ιούλιο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 127,41 εκατ. ευρώ. 
Τον Ιούνιο του 2021, δεύτερο μήνα δηλαδή επαναλειτουργίας της εστίασης μετά από 6 μήνες lockdown, ο τζίρος είχε διαμορφωθεί σε 130,62 εκατ. ευρώ. Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2020 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2021 σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2020 παρατηρήθηκε στη Σαντορίνη (164%) και η μικρότερη (1,8%) στη Θεσσαλονίκη. 
Υπάρχει και μία περιοχή όπου καταγράφηκε μείωση του τζίρου τον φετινό Ιούλιο σε σύγκριση με τον περυσινό κατά 6,2% και πρόκειται για τον νομό Λάρισας.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Oι έξι επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΛΑΡΚΟ,έχουν ήδη γίνει τρεις, καθώς οι άλλοι τρεις αποχώρησαν από την ενεργό συμμετοχή στη διαδικασία.

Περισσότερα...

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Το σύνολο των προτάσεων του έχει κυβερνητικά καταγραφεί - Η συνάντηση με Τριαντόπουλο - Τα νέα αιτήματα 


Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χ. Τριαντόπουλου σε συνάντηση του στο Επιμελητήριο Ευβοίας, αναγνώρισε την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια. 

Περισσότερα...

ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Ετοιμάζονται νέες κινητοποιήσεις - Μεγάλη η καταστροφή και στην Μελισσοκομία

Η συνάντηση αντιπροσωπείας των ρητινοκαλλιεργητών με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλο δεν είχε κυβερνητικές δεσμεύσεις για το τι πρέπει να γίνει και να αποκατασταθεί η ΟΛΙΚΗ καταστροφή που έχει συντελεστεί. 

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ