ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ10172019

Τετ, 16 Οκτ 2019 10pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Μήνυμα αισιοδοξίας από εκδήλωση του Επιμελητηρίου για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Σε μια δύσκολη εποχή που περιγράφεται από την μακρόχρονη οικονομική και κοινωνική κατάπτωση, μόνο ελπίδα έδωσε η εσπερίδα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, που οργανώθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νέου Μουσείου της Αρέθουσας.

Η εκδήλωση ήταν λαμπερή, ουσιαστική και κατακλύστηκε από γυναίκες επιχειρηματίες, αλλά και γυναίκες που θέλουν να ξεκινήσουν μία επιχείρηση.
Στην έναρξη της εσπερίδας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό η νέα Προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας κ. Σίμωσι Αγγελική, η οποία μίλησε για την θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα. Ακολούθησε η Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελλήνων Γυναικών Επιχειρηματιών κ. Σοφία Οικονομάκου, η οποία αναφέρθηκε στην δημιουργία συνεταιρισμών, στην κοινωνική οικονομία, την κατάρτιση και την επιμόρφωση των γυναικών. Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Βούλα Αγιοστρατίτη, η οποία αναφέρθηκε στον ρόλο της γυναίκας στην σύγχρονη εποχή.
Το Επιμελητήριο Εύβοιας οφείλει και θέλει να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, δεν θα μπορούσε να μην εστιάσει στη γυναίκα επιχειρηματία. Στόχος του Επιμελητηρίου είναι να στηρίξουμε τις γυναίκες όλων των ηλικιών που θέλουν να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους ή που ήδη έχουν ξεκινήσει, δήλωσε η κ. Αγιοστρατίτη.
Ο Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Πέτρος Γίγας έκανε ειδική αναφορά στο Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων ΚΥΕ που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό να παρέχει χρήσιμες συμβουλές και υπηρεσίες πληροφόρησης συμβουλευτικού προσανατολισμού προς τις επιχειρήσεις.
Ακολούθησε ένα διαδραστικό workshop με θέμα «Γίνε ο Καλύτερός σου Εαυτός», από την coach κ. Μαρία Παπάζογλου. Η κ. Παπάζογλου αναφέρθηκε στα βήματα επιτυχίας, στους τρόπους με τους οποίους μπορείς να κερδίσεις τις εντυπώσεις, το επικοινωνιακό κομμάτι και δεν παρέλειψε να δώσει χρήσιμες συμβουλές, όπως αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τα εργαλεία παροχής βοήθειας σχετικά με την γυναικεία επιχειρηματικότητα.
Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την κ. Κατερίνα Θεοδώρου, Δικηγόρο και Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, η οποία μίλησε για το νομικό θεσμικό πλαίσιο και τα χρήσιμα εργαλεία που υπάρχουν στο ίντερνετ για επενδύσεις σε νέες ή υπάρχουσες επιχειρήσεις.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των γυναικών επιχειρηματιών και τις παρουσιάσεις των εμπειριών τους, από τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Νίκο Μώρο και την Πρόεδρο των Βενζινοπώλων Ευβοίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου κ. Κόλια-Βότση Σοφία.
Βραβεύτηκαν οι κυρίες Αγγελάκη Αγγελικούλα της εταιρείας Proton power & light Chalkis, Κόντου Βασιλική της Ε & Δ Κόντος Α.Ε., Λύκου Αθηνά της Lykos Winery, Κατσού Χαρά της Ποτοποιίας Avantes, Λειβιδιώτη Αργυρώτης εταιρείας ΑΦΟΙ Λειβιδιώτη.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μιχάλης Κεράτσας, κ. Κώστας Τσάμαρης, κ. Γιώργος Ψύχας, κ. Κατερίνα Καλαμιώτου, κ. Έλενα Βάκα, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μίνα Παπαναστασίου, η κ. Γκόγκου Τζοβάννα και πλήθος κόσμου.
Την όμορφη βραδιά ολοκλήρωσε ο μπουφές και οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον υπέροχο προαύλιο χώρο του Μουσείου της Αρέθουσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ