ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ10192019

Παρ, 18 Οκτ 2019 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ ΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ ΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ

Νέα πρωτοβουλία από το Επιμελητήριο με κατάθεση προτάσεων χωρίς αντίκρυσμα


Στασιμότητα διαπιστώνεται στην ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων και των δανείων που έχουν χορηγηθεί από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις τοπικών φορέων, κυρίως δε του Επιμελητηρίου.

Τα αρμόδια υπουργεία γνωρίζουν άριστα και τα δύο θέματα όμως το μόνο που αντιτείνουν είναι οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν σε όσους νόμους δίνουν δυνατότητες ρυθμίσεων δανείων...
Την περασμένη Πέμπτη είχαμε μια ακόμη πρωτοβουλία της Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας κας Παρασκευής Αγιοστρατίτη. Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο Ευβοίας πραγματοποίησε θεσμική συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης καταθέτοντας και πάλι τις προτάσεις του για την βιώσιμη ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων και των δανείων που έχουν χορηγηθεί από την υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας.
Από πλευράς του Επιμελητηρίου Ευβοίας παρευρέθησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος κος Νικόλαος Μώρος,  ο Οικονομικός Επόπτης κος Σπυρίδων Κουτσαύτης και η Νομικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου κα Αντιγόνη Κουκά.
Από πλευράς του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης παρευρέθη ο Ειδικός Τομεακός Γραμματέας του Τομέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κος Φώτης Κουρμούσης καθώς και εκπρόσωπος της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης. Παρόντες ήταν επίσης ο Νομικός Σύμβουλος της PQH Eιδική Εκκαθάριση ΑΕ κος Λέκκας και διευθυντής τομέα λιανικής κος Σωτηρόπουλος.
Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου, ενώ μέσα από τη διευρυμένη συζήτηση  αναδείχθηκε η ανάγκη ειδικότερης ενημέρωσης των επιχειρήσεων και επαγγελματιών, για το νομικό πλαίσιο και τις απαιτήσεις του, για την επίτευξη ορθολογικών ρυθμίσεων.
Επισημάνθηκε το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου, αφού ανέφερε τους περιορισμούς και τις δεσμεύσεις της χώρας, ως προς τις προϋποθέσεις των ρυθμίσεων, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να παράσχει τη συνδρομή του και πληροφορίες σε επαγγελματίες που στη συνέχεια θα καθοδηγήσουν τις επιχειρήσεις για τη ρύθμιση των οφειλών τους.