ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ06072020

Παρ, 05 Ιουν 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΚΥΜΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΟ

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΚΥΜΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΟ

Χαρακτηρίζει τις περιοχές παγκόσμιους προορισμούς για Εναλλακτικό Τουρισμό -Άμεση ανάμιξη του Επιμελητηρίου Ευβοίας

H περιοχή της Κύμης μπορεί να αναδειχθεί σε παγκοσμίου φήμης προορισμό εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως της αναρρίχησης, της ποδηλασίας καθώς και της πεζοπορίας. 

Αντίστοιχα και η περιοχή της Καρύστου μπορεί να εξελιχθεί σε παγκοσμίου φήμης προορισμό των ίδιων μορφών τουρισμού προσθέτοντας και τον καταδυτικό τουρισμό.

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα έρευνας του πανεπιστημίου Université de Pau et des Pays de l'Adour (UPPA) - (Πανεπιστημίου του PAU της Γαλλίας) με σκοπό την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Εύβοια.
Αυτή η έρευνα έφερε και μια σημαντική συνεργασία μεταξύ του εν λόγω Πανεπιστημίου και του Επιμελητήριου Ευβοίας.
Η συνεργασία αυτή ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις, μετά τον χαρακτηρισμό του Γαλλικού Πανεπιστημίου, των περιοχών αυτών της Κύμης, ως εκ των πλέων ιδανικών παγκοσμίως για την ανάπτυξη αυτών των μορφών εναλλακτικού τουρισμού.
Στόχος τώρα είναι η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου business plan που μαζί με την τουριστική ανάδειξη της Κύμης, θα συντελέσουν σε μια συνολική προσπάθεια που καταβάλει το Επιμελητήριο για τη δημιουργία σοβαρών προϋποθέσεων για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Εύβοιας μέσα από την ενδυνάμωση της τουριστικής της ταυτότητας, μέσα από την ανάπτυξη υπηρεσιών, τέτοιων που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση του ευβοϊκού τουριστικού προϊόντος, αλλά και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο Νομό.
Το Επιμελητήριο Ευβοίας μάλιστα θα έχει - ως αποκλειστικός Φορέας - μόνιμη άδεια για όλα τα πνευματικά δικαιώματα και λοιπά δικαιώματα του δημιουργού σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
 Ο  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ο Eναλλακτικός τουρισμός, είναι μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει όλες τις μορφές τουρισμού, οι οποίες προσελκύουν τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα. Παρουσιάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
αποφυγή των κλασσικών τουριστικών προσφορών
    διατήρηση των οικοσυστημάτων
αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα πολιτιστικά μνημεία
στήριξη αγροτικών περιοχών και τέλος
επίλυση του προβλήματος του εποχιακού τουρισμού.

Με προγράμματα για τον "Εναλλακτικό Τουρισμό", η προσπάθεια είναι να ενισχυθούν επενδυτικά σχέδια τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας ή περισσότερων ειδικών ή/και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως:

Αθλητικός τουρισμός αναψυχής
Θαλάσσιος τουρισμός
Τουρισμός υπαίθρου
Γαστρονομικός τουρισμός
Τουρισμός υγείας και ευεξίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ