ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ06042020

Τετ, 03 Ιουν 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΕΟΣ ΔΙΠΛΟΣ ΡΟΛΟΣ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ

ΝΕΟΣ ΔΙΠΛΟΣ ΡΟΛΟΣ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ

Με βάση το νέο Χωροταξικό Πλαίσιο ενδυναμώνεται η σχέση με την Αθήνα και γινόμαστε "δεύτερη πύλη" προς το Αιγαίο

Η Χαλκίδα γίνεται άτυπα ένα προάστιο ταν Αθηνών και η Εύβοια πύλη προς το Αιγαίο. Η κοντινή απόσταση, οι νέοι οδικοί άξονες και η γρήγορη γραμμή τρένου συμβάλλουν σε αυτό, ενώ σχεδιάζεται - στα χαρτιά πάντα - και η πλήρης αξιοποίηση κάθε πλεονεκτήματος του νησιού (τουρισμός, τοπική οικονομία κ.α.).

Τα παραπάνω, προωθούνται από τους αρμόδιους υπουργούς Σταθάκη και Φάμελλο, μέσα από το  Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο που εγκρίθηκε και περιβαλλοντικά. Σε αυτό οι αστικές περιοχές της Λαμίας και Χαλκίδας αποτελούν τους πρωτεύοντες διεθνείς και εθνικούς αναπτυξιακούς πόλους με εξειδικευμένους ρόλους.
Η Χαλκίδα θα έχει λοιπόν έναν νέο διπλό ρόλο:
  Έναν ειδικό ρόλο έλξης κατοίκησης και δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.
 Δευτερεύουσας θαλάσσιας πύλης προς το Αιγαίο και διασύνδεση του νησιωτικού χώρου της Εύβοιας και της Σκύρου.

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο προβλέπονται επίσης για την Εύβοια:
- Οργάνωση της τουριστικής δραστηριότητας με βάση τους πολιτιστικούς και φυσικούς τουριστικούς πόρους της περιφέρειας ως πόρων έλξης διαφόρων τύπων τουρισμού (πολιτιστικός, ιαματικός, θρησκευτικός, οικοτουρισμός κ.λπ.) για τους οποίους δίνονται ειδικές κατευθύνσεις.
Ειδικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής και την επίτευξη στρατηγικών στόχων, που αφορούν την εξοικονόμηση και τις ενεργειακές τεχνολογίες, και ταυτόχρονα δίνεται έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καθώς και στην περαιτέρω προώθηση των δικτύων φυσικού αερίου, ώστε να εξυπηρετούν όλα τα αστικά κέντρα και τους πόλους παραγωγής.
Προστασία του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος, το ΠΧΠ προβλέπει βασικές αρχές διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών (περιοχές NATURA 2000, ορεινός χώρος κ.λπ.) καθώς και κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.
Η πολιτιστική κληρονομιά και τα τοπία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αντιμετωπίζονται ως πόρος ο οποίος προστατεύεται και αναδεικνύεται σε συνδυασμό με τη φυσική κληρονομιά της Περιφέρειας κατά ζώνες τοπίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ